- Kapteinen er overvurdert

ULLEVAAL (Dagbladet): Aldri før har Ole Gunnar Solskjær (28) ført Norge ut på Ullevaal som kaptein.I kveld går han inn i rekka bak Rune Bratseth, Erik Thorstvedt, Jan Åge Fjørtoft, Frode Grodås, Kjetil Rekdal og Henning Berg. Sjøl mener han at kapteinsbindet gir mer status enn makt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Kapteinsrollen er overvurdert. Når du spiller på lag som Manchester United og Norge, er alle elleve like engasjerte og sjefete, fordi vi har kommet så langt i fotballkarrieren, sier Solskjær, som med 40 landskamper tar over for Henning Berg, som fikk fri fra Bulgaria-kampen på grunn av Blackburns opprykkskamp.

Berg får bindet tilbake når han kommer tilbake, men for hver landskamp kommer dagen nærmere da fire år yngre Ole Gunnar Solskjær overtar sjefsrollen permanent.

- Betyr ikke kapteinen noe som helst?

- Nja, det er jo litt ekstra. Kapteinen har mest kontakt med treneren. Som Roy (Keane) hos oss. Og Henning på landslaget.

- Kan kapteinen løfte laget i løpet av kampen?

- Ja, i Manchester har vi en kaptein som klarer å løfte medspillerne. Jeg synes at Henning også er en slik type her på landslaget.

- Hvordan skal du fylle rollen?

- Jeg må prøve å være en opp-pisker. Jeg får dessuten et større ansvar for andre roller enn min egen også, sier Solskjær, som ifølge seg sjøl bare har hatt kapteinsbindet i én kamp fra start tidligere: Da United ble utslått fra ligacupen i 3. runde av Aston Villa (3- 0) 13. oktober 1999. Dessuten tok han over kapteinsbindet da Henning Berg måtte forlate banen mot Nord-Irland 28. februar i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer