Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kapteinen legger opp - men vil først spille Bærum opp i Tippeligaen

Det siste kaptein Lars Rønningen Sandbu (27) gjør i Bærum-drakt kan være å spille klubben opp i Tippeligaen.

SISTE SESONG: Kaptein ved Bærum fotballklubb, Lars Rønningen Sandbu (27), kan spille klubben opp i Tippeligaen i år, men velger å legge opp for fokusere på jobben. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SISTE SESONG: Kaptein ved Bærum fotballklubb, Lars Rønningen Sandbu (27), kan spille klubben opp i Tippeligaen i år, men velger å legge opp for fokusere på jobben. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

BÆRUM/OSLO (Dagbladet): I Bærum omtales han som «Captain Fantastic». I seks sesonger, har han styrt midtbanen til klubben fra Sandvika utenfor Oslo. Men etter lørdagens kamp mot Mjøndalen om retten til å møte Brann i to playoff-kamper til Tippeligaen - eventuelt etter to oppgjør mot Brann, så takker kapteinen for seg.

27-åringen er ferdig med jusstudiene og starter i jobb som advokatfullmektig på nyåret. En stilling han føler ikke lar seg kombinere med fotballsatsing.

- Jeg har fått en del spørsmål de siste ukene om jeg klarer å gi meg dersom vi skulle klare opprykk til Tippeligaen. Men sånn er det, iallfall, sier Lars Rønningen Sandbu til Dagbladet.

- Må gå noen runder - Helt sikker..?

- Hehe, jeg skjønner spørsmålet, for å si det sånn. Jeg skal innrømme at da må jeg i så fall gå noen runder med meg selv. Jeg har spilt fotball i 22 år og virkelig satset på fotballen, uten å være i nærheten av å havne i Tippeligaen - før nå. Men jeg har også takket ja til en fast jobb.

Kapteinen var svært delaktig da Bærum kvalifiserte seg til lørdagens kamp mot Mjøndalen om retten til å møte Brann i playoff. Lars Rønningen Sandbu avgjorde thrilleren borte mot Kristiansund i den første playoff-kampen med sin 2-0-scoring.

Budsjett på 4,7 mill. Som fotballspiller i Bærum lever man definitivt ikke av idretten. Budsjettet på 4,7 millioner kroner er det laveste i 1. divisjon, og topplønna i klubben ligger på 12-15.000 kroner i måneden.

Som nyopprykket 1. divisjonslag så ble Bærum tippet å ta strake kursen ned i 2. divisjon igjen. Lars Rønningen Sandbu innrømmer at også han trodde mest på den enden av tabellen enn den øvre.

- Jeg trodde det ville bli beintøft for oss. Men vi tok lærdom av det vi manglet sist vi var i 1. divisjon (2012). I år har vi hatt mer duellkraft og framstått mye mer kyniske. Vi er et mye mer solid lag nå, sier Lars Rønningen Sandbu.

Tabellen viser dog at Bærum ble nummer fem i 1. divisjon med ett minusmål i målforskjell. Det vitner om en jevn og ustabil divisjon.

- Strålende person Trener Morten Tandberg er klar på at det ennå er langt fram før de eventuelt er klare for tippeligaspill. Om de skulle klare det, så håper han å klare å overtale kapteinen til å fortsette.

- Lars er en strålende person både som fotballspiller og person, så han vil vi selvsagt gjerne ha med videre, sier Tandberg til Dagbladet.

- Hvor stor er sjansen for at dere først tar Mjøndalen - og deretter Brann over to kamper?

- Mot Mjøndalen skal vi ha en fair sjanse. Mot Brann, over to kamper? La meg si det sånn; Brann er klare favoritter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media