Kapteinen var redd EM skulle ryke

Stefan Strandberg fryktet hofta ikke skulle bli bra.

 FRYKTET SKADEN:  Stefan Strandberg (t.h) var redd hele EM skulle ryke grunnet hofteoperasjonen han hadde før jul. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FRYKTET SKADEN: Stefan Strandberg (t.h) var redd hele EM skulle ryke grunnet hofteoperasjonen han hadde før jul. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Skadeplagede Stefan Strandberg fryktet ikke for kapteinsbindet, men var redd hele EM-turen skulle ryke.

Rosenborg-stopperen kjempet en tøff kamp mot den berømte klokken for å rekke U21-sluttspillet i Israel. 22-åringen var kaptein gjennom kvalifiseringen, men har spilt minimalt i vårsesongen. Det har tatt tid å komme tilbake fra hofteoperasjonen før jul.

- Jeg har vært redd hele EM skulle ryke. Men nei, jeg var ikke redd for kapteinsbindet. Jeg har snakket mye med «Toro» om det, sier Strandberg til NTB.

«Tore» er U21-landslagssjef Tor Ole Skullerud. Han er klar i sin sak.

- Det har egentlig ikke vært noen sak for oss. Noen har kalt det usikkerhet om kapteinen, men det har det egentlig ikke vært. Det har vært avventende på grunn av Stefans skader. Nå er Stefan fit og i god form, og da er valget enkelt, forklarer Skullerud.

- Stefan er kaptein så lenge han er frisk og spiller, påpeker U21-sjefen.

- Min form er veldig bra. Jeg føler meg bedre enn på mange år. Jeg har slitt med mye forskjellig som har hemmet meg. Nå er jeg bedre enn på lenge. Det er en deilig følelse å gå ut på banen uten å kjenne at det er så veldig vondt, sier Strandberg.

Leder Bare Harmeet Singh i EM-troppen står med flere opptredener for U21-guttene. Han har 35 U21-kamper, Strandberg 21.

- Jeg tar det ansvaret jeg hele tiden har hatt, både på og utenfor banen. Jeg føler meg som en naturlig leder og det gjør meg bedre å få ansvar, sier Strandberg til NTB om hvordan det blir å være kaptein i et sluttspill hvor Israel, England og Italia venter i et tøft gruppespill.

- Det er stort å være kaptein for et landslaget, og ikke minst denne kompisgjengen. Det er gøy, men vi trenger mer enn én kaptein ute på banen, sier Strandberg som maner flere av lagkameratene til å ta ansvar.

Solstek De siste forberedelsene til onsdagens åpningskamp mot vertsnasjonen Israel gjøres i sol og varme. Søndag var det over 30 grader i Tel Aviv.

- Kanskje Israel og Spania er litt mer vant til det enn oss, men akkurat nå er det perfekt. Vi merket det litt på oppvarmingen, men det gikk bra da vi kom i gang. Det kan hende vi får et annet svar etter kampen (Israel), men nå har vi korte og intensive økter for å prøve å tilnærme oss varmen. Det er viktig å ikke gå helt i kjelleren, sier Strandberg.

Søndagens kveldsøkt gikk i langt mer «norske» forhold. Da solen forsvant ble det mer levelig ute på Ramat Gan-gresset. De nærmeste dagene blir trolig like, mens det er ventet litt lavere temperatur fra onsdag.

(NTB)