Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kapteinen vraker EM-kvalifiseringskamp for fengselsjobb

Vil ikke ta fri.

FENGSELSBETJENT: Færøyenes kaptein Fródi Benjaminsen (til venstre) har meldt avbud til kvalifiseringskampen mot Romania fordi han prioriterer ny jobb som fengselsbetjent. Bildet er fra en tidligere kamp mot Tyskland og Mads Hummels. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
FENGSELSBETJENT: Færøyenes kaptein Fródi Benjaminsen (til venstre) har meldt avbud til kvalifiseringskampen mot Romania fordi han prioriterer ny jobb som fengselsbetjent. Bildet er fra en tidligere kamp mot Tyskland og Mads Hummels. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): At det er forskjeller på lønningene blant fotballspillere, er det ingen tvil om.

Likevel er det en allmenn oppfatning at fotballspillere på et høyt nivå tjener mer enn nok til livets opphold.

Men Færøyenes kaptein Fródi Benjaminsen har nå meldt forfall til EM-kvalifiseringskampen mot Romania fordi han prioriterer sin nye jobb som fengselsbetjent.

Det var bold.dk som først omtalte saken.

- Fortjener å tenke på noe annet Rógvi Baldvinsson kjenner 37-åringen godt. Baldvinsson har spilt norsk seriefotball i 1. divisjon og lavere hele sin karriere og står oppført med 20 A-landskamper fra og med debuten som 20-åring i 2010.

- Fródi er en veldig god fotballspiller og et forbilde på og utenfor banen. Han fortjener å tenke på noe annet om det er det han ønsker etter så mange år som nøkkelspiller for landslaget, sier Baldvinsson til Dagbladet.

Kapteinens 84 landskamper for Færøyene er flest av samtlige.

Også landslagssjef Lars Olsen har forståelse for kapteinens valg. Samtidig er han tydelig på at det er et slag for deres sjanser mot Romania.

- Jeg kan ikke le av det, for jeg skulle gjerne hatt ham med. Det er ordentlig ergerlig at han ikke kan spille, sier Olsen til det danske nettstedet.

Benjaminsen var opprinnelig tømrer, men tok en ny utdannelse i Danmark denne vinteren. 

- Han har jobbet lenge som tømmermann, så dette er nok et skritt med tanke på det han vil drive med når han legger opp. Det er ham vel unt at han prioriterer og forbereder seg på livet etter fotballen, sier Baldvinsson.

Startet mandag Landslagssjefen forteller at 37-åringen startet i den nye jobben som fengselsbetjent på mandag.

- Han syntes det ville være dumt å ta fri fra så tidlig i sin nye jobb, forklarer Olsen.

Benjaminsen spiller klubbfotball for HB Tórshavn på Færøyene. Også der er 37-åringen kaptein, og han har tre serietitler med hovedstadslaget etter at han kom til klubben i 2008.

Færøyene har tre poeng på de fire første kampene etter at de slo Hellas på bortebane. Seieren førte til at Claudio Ranieri fikk sparken fra laget som i 2004 vant europamesterskapet.

Benjaminsen har ikke besvart Dagbladets henvendelser onsdag.

Hele Norges coronakart