Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kapteinene: - Rosenborg tar gull

Bare én åpner for Brann som mester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Dagbladet.no har snakket med kapteinene i Tippeligaen, og spurt dem om hvem som vinner seriefinalen mellom Brann og Rosenborg - og hvem som til slutt ender opp med gullmedaljene.

Odd-kaptein Tommy Svindal Larsen er den som kommer nærmest å tro på Brann, men også han tar klare forbehold.

- Hvis Brann fortsatt skal kjempe om gullet, må de vinne i dag. Jeg tror de kan klare det. I så fall vil det bli uhyre jevnt i gullkampen, og det blir nesten som å kaste kron og mynt. Med seier kan Brann få det løftet klubben trenger nå, sier Tommy. 

Brann får også en viss støtte i at Tromsø-kaptein Ole Martin Årst håper på rødtrøyene fordi han er født i Bergen, men han tror likevel mest på Rosenborg.

• Dagbladet.no har ikke fått svar fra HamKam-kaptein Jan Michaelsen.

Her er kapteinenes tips om kveldens seriefinale og utfallet av gullkampen:

FORM OG RUTINE AVGJØR: De fleste kapteinene i Tippeligaen mener Rosenborgs gode høstform og rutine i avgjørende situasjoner vil avgjøre gullkampen til trøndernes fordel. Foto: Scanpix
FORM OG RUTINE AVGJØR: De fleste kapteinene i Tippeligaen mener Rosenborgs gode høstform og rutine i avgjørende situasjoner vil avgjøre gullkampen til trøndernes fordel. Foto: Scanpix Vis mer
image: Kapteinene: - Rosenborg tar gull
Stefan Gislason, Lyn- Vi har møtt begge lagene de siste ukene, og jeg synes Rosenborg virker sterkere. Når det er sagt er Brann gode i Bergen. Rosenborg har også mer rutine i laget, og er mer vant til det presset de nå er under. Derfor tror jeg Rosenborg vinner og dermed også tar gull.
Atle Roar Håland, Start- Jeg tror Rosenborg vinner til slutt i alle fall. Jeg tror det blir uavgjort eller borteseier. Rosenborg har vært det beste laget i det siste.
Tommy Svindal Larsen, Odd- Jeg tror det blir en tett og tøff kamp. Hvis Brann fortsatt skal kjempe om gullet, må de vinne. Jeg tror de kan klare det. I så fall vil det bli uhyre jevnt i gullkampen, og det blir nesten som å kaste kron og mynt. Med seier kan Brann få det løftet klubben trenger nå. Klubben ledet serien, men begynte kanskje å tenke for mye og havnet bakpå. Rosenborg har kjørt på i hele høst.
Ole Martin Årst, Tromsø- Jeg håper jeg tar feil, for jeg skal se kampen på tv, men det liger litt i lufta at det blir uavgjort og ikke så mange mål. Det ender ofte sånn når forventningene til én enkelt kamp skrus så høyt. Lagene er også i utgangspunktet jevngode, selv om Rosenborg har vært sterkere den siste tida. Og med dette poenget fra Bergen, tror jeg Rosenborg blir seriemestere. Men, jeg er født i Bergen og må derfor nesten håpe Brann skal klare det.
Daniel Berg Hestad, Molde- Jeg tror det blir en veldig åpen kamp. Det kan bli jevnt og tøft. Utfallet i den kampen er jeg ikke sikker på, men jeg tror Rosenborg vinner serien. Det bygger jeg på at de har tre poeng å gå på, og de har vist bra form i det siste. Men jeg håper det blir jevnt til siste serierunde, for begge har bunnlag igjen, og det er bra for oss.
Allan Gaarde, Viking- Jeg tror de deler poengene i denne kampen, og jeg tror Rosenborg tar gullet til slutt. Jeg synes de er det klart beste laget i øyeblikket. De har vært i situasjonen mange ganger før, så det taler også til deres fordel.
Tom Kristoffersen, Sandefjord- Rosenborg vinner. De er et bedre lag og i bedre form. Men selv om Brann skulle vinne denne kampen, tror jeg Rosenborg blir seriemesterne. De kaster ikke bort den ledelsen de har nå.
Mike Kjølø, Stabæk- For meg er det helt uinteressant hvordan det går, men jeg tror det blir en knalltøff match, hvor vi vil se at det er mye som står på spill. Brann må våge og ha trua på eget spill for å vinne, og jeg anslår det som helt åpent hvem som vinner. Rosenborg vinner uansett serien.
Frode Kippe, LSK- Jeg tipper Rosenborg vinner 3-1, og da ror de også seriegullet i land. Brann har variert litt i høst, og ikke hatt den flyten de hadde tidligere i år. I stedet er det Rosenborg som nå spiller kamp etter kamp på rad uten tap, så derfor tror jeg gullet havner i Trondheim.
John Anders Bjørkøy, Fredrikstad- Jeg tror Rosenborg tar gullet. De har vist mer stabil form enn Brann. Dessuten har jeg mor og far fra Trøndelag, så det blir nok litt kjeft om vi ødelegger for RBK i siste runde. Jeg tror ikke Rosenborg taper i Bergen. Er det lov å halvgardere? I så fall sier jeg UB.
Tom Henning Hovi, VIF- Jeg tror det blir en del mål og at det ender 2-2. I en sånn kamp spiller det ikke så stor rolle hva som har skjedd i det siste. Det blir tett og jevnt uansett. Og med ett poeng i Bergen sikrer nok Rosenborg også gullet. Jeg tror ikke de snubler så mye i de to siste kampene at Brann går forbi.