Kapteinens forklaring på fullsatt Ullevaal: - Mange kjekke gutter vet du

Fulle tribuner mot Italia.

Én seier på elleve kamper under Per-Mathias Høgmos ledelse er herrelandslagets fasit. Målformen er nedslående: 0,64 mål per kamp scorer A-landslaget.

- Det er mange kjekke gutter vet du, hehe, som spiller litt annerledes fotball og prøver på noe nytt, sier kaptein Per Ciljan Skjelbred til NTB om hvorfor han tror det norske folket gidder å møte opp for å se et lag som knapt lykkes med noe.

Endelig fullsatt landskamp Det er utsolgt til kveldens EM-kvalåpning hjemme mot gruppefavoritt Italia.

- Det er ekstra motiverende. Jeg tror ikke jeg har opplevd fullsatt Ullevaal med landslaget. Det blir utrolig artig å lede guttene ut, sier lysluggen.

- Hvordan opplever du å få kapteinsæren for Norge?

- Absolutt det største jeg har gjort som fotballspiller. Det blir stort. Jeg gleder meg til kampen, sier Skjelbred.

- Har du forandret deg etter at du ble landslagets kaptein?

- Nei. Hvorfor skulle jeg det? Jeg er meg selv, på godt og vondt, uansett. Jeg kan ikke forandre meg på noen måter, selv med kapteinsbindet. Det er kanskje derfor jeg ble kaptein, sier den tidligere Rosenborg-spilleren.

- Vi er elleve kapteiner på banen, men jeg har fått den store æren å bære bindet.

Mesterskapstørke For 23 år siden opplevde norsk fotball en av sine største kvelder. Italia ble slått 2-1. Det ble starten på 1990-tallets gylne år der Egil Olsen ledet Norge til to VM-sluttspill.

- Dersom vi vinner, kan det ha de samme mekanismene som den gangen, tror Skjelbred.

Han håper å klare det Brede Hangeland ikke klarte, nemlig å lede Norge til et sluttspill.

Norge har ikke kvalifisert seg til et stort mesterskap siden toppfotballsjef Nils Johan Semb, som landslagssjef, loset Norge til EM-sluttspillet i 2000.

(NTB)