Kapteinsbindet mest verdt i Brann

Se Tippeliga-kapteinenes lønnstabell.

(Dagbladet.no): På inntektstoppen over kapteinene i Tippeligaen finner vi ikke uventet Vålerenga-kaptein og -manager Martin Andresen, som hadde en nettoinntekt på nesten 3,4 millioner i sin siste sesong med Brann-bindet rundt armen.

Hans arvtager som kaptein på Bergens-skuta gjorde det imidlertid heller ikke dårlig i fjor, for Eirik Bakke hadde en nettoinntekt på 2 555 298 kroner allerede året før han tok over armbindet. RBK-veteran Roar Strand følger disse to på oversikten over høyest nettoinntekt av kapteinene i 2007.

Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg kan trolig plusse en god gullbonus på toppen av lønna når Bærumsklubben sikrer Tippeliga-trofeet i løpet av de neste ukene, men nettoinntekten i 2007 står ikke helt i stil til posisjonen han har ledet laget til på tabellen.

Bak Skjønsberg på «nettoinntekt-lista» finner vi kun Viking-kaptein Nicolai Stokholm og Glimt-kaptein Jan-Derek Sørensen, men sistnevnte har i tillegg en millionformue å spe på lønna med.

På kapteinenes formuetopp er det igjen Skeidar-arvingen Andresen som troner høyest, og også her følges han tett av Eirik Bakke som står bokført med en formue på drøye 21 millioner kroner.

Nevnte Jan-Derek Sørensen og Sigurd Rushfeldt er to andre Tippeliga-kapteiner som gjennom utenlandsopphold og lange karrierer har jobbet seg opp en god bankboks å falle tilbake på, begge de to står bokført med over 10 millioner i ligningsformue.

Under kan du se lista over Tippeliga-kapteinene, rangert etter deres lags posisjon på tabellen. Strømsgodsets Aleksander Aas og Aalesunds Johan Arneng skattet ikke til Norge i fjor, og blir som seg hør og bør erstattet av sine visekapteiner.

TOPPER LISTA: Martin Andresen tjente godt som Brann-kaptein i fjor, og sliter nok heller ikke i alle sine stillinger i Vålerenga i år. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET.NO
TOPPER LISTA: Martin Andresen tjente godt som Brann-kaptein i fjor, og sliter nok heller ikke i alle sine stillinger i Vålerenga i år. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET.NO Vis mer
Kapteinsbindet mest verdt i Brann
OVERTOK JOBBEN: Eirik Bakke tjente ifølge skattelistene litt mindre enn sin kaptein Andresen i fjor, men kanskje har lønna økt med at bindet kom på plass før denne sesongen?
IKKE GULLBIND PÅ ARMEN: Morten Morisbak Skjønsberg leder trolig Stabæk til seriegull i år, men var langt unna Tippeligaens best betalte i 2007.