Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kapteinsrollen - forskjellig betydning hos gutta og jentene

-  I en enkelt kamp er kapteinens rolle overdrevet, sier Gunnar Pettersen. Marit Breivik er ikke enig.

I morgen starter håndballjentene EM-kjøret med kamp mot Ukraina. Gro Hammerseng er kaptein, og har dermed en viktig rolle.

-  Ja, kapteinens rolle under en kamp er viktig, sier trener Marit Breivik.

-  Ikke nødvendigvis som den som styrer spillet, men som den som går foran, viser guts og pågangsmot, tåler å bomme. Kapteinen er gjerne den som driver laget videre, oppmuntrer. Kapteinen skal være en ledertype på banen, den som kan stå fram litt ekstra under press, mener Breivik.

Herretrener Gunnar Pettersen er av den mening at kaptein Glenn Solberg har gjort mesteparten av jobben sin når kampen starter.

-  Det er playmakeren som styrer spillet. Nå er det sånn hos oss at Glenn gjerne spiller i den rollen, men det er i egenskap av posisjonen, ikke fordi han er kaptein, han bestemmer angrepsmønster.

-  Jeg er lei av overskrifter som «kapteinen tok ansvar og snudde skuta». Det er ikke sånn det fungerer, sier Pettersen.

Han nøler ikke et sekund med å karakterisere kapteinsjobben som svært viktig.

-  Selvsagt er det en viktig funksjon. Men det er jobben som blir gjort utenfor banen som er den desidert viktigste. Når kampen begynner, er Glenn i stor grad ferdig med jobben sin.

-  For meg er en kapteins jobb å være omsorgsperson, støttespiller, forbilde, et bindeledd mellom meg som trener og resten av laget. Og den jobben gjør Glenn Solberg på en fortreffelig måte.

Også Gro Hammeseng har selvsagt arbeidsoppgaver utenom kampene.

-  Som kaptein er hun den naturlige diskusjonspartneren for oss i trenerteamet. Hun og spillerrådet, sier Marit Breivik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media