Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kara-perle ga ny Tromsø-seier

- 6 av 7 gir medalje, mener TIL-trener Høgmo.

 STERKE KARA:  Senegalesiske Kara klinket inn 1-0 for Tromsø og ble matchvinner på Alfheim. Her jubler han sammen med Hans Norbye. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
STERKE KARA: Senegalesiske Kara klinket inn 1-0 for Tromsø og ble matchvinner på Alfheim. Her jubler han sammen med Hans Norbye. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Aalesund 1-0

Det tok 7 minutter før Tromsø oppskriftsmessig var i føringen mot et skadeskutt Aalesund på Alfheim. Det holdt til tre nye hjemmepoeng på Alfheim og «Gutans» håp om å blande seg inn i medaljekampen lever fortsatt.

- Med seier i seks av de syv siste blir det medalje. Det er så enkelt, sier Per Mathias Høgmo til Dagbladet.

- I dag møtte vi et godt organisert fotballag, men vi var godt forberedt på akkurat det. De hadde sine sjanser Aalesund, så vi var samtidig litt heldige i det defensive, oppsummerer TIL-treneren videre.

Den avgjørende scoringen var en perle. Senegalesiske Kara klinket til fra 25 meter og Aafk-keeper Sten Grytebust rakk knapt å reagere før ballen lå nedi hans høyre hjørne.

Kjetil Rekdal mente i etterkant at det burde vært frispark.

- Vi skal ikke skylde på det som grunn til at vi taper, men Jo Nymo Matland får en kraftig dytt i ryggen. Vi reagerte alle på benken og Matland reagerte selvfølgelig selv, sier Rekdal om den avgjørende scoringen.

Defensivt Aafk
Før kampen nektet Aalesund-trener Kjetil Rekdal for at laget hans var noen store «underdogs» på Alfheim. Det var det de færreste som var enig med Rekdal i.

Og trenerens optimisme ble heller ikke reflektert i gjestenes startoppstilling. Rekdal valgte å spille med fem bak og en tilnærmet enslig Leke James på topp.

Ideen var naturlig nok å kontre på hjemmesterke Tromsø. En plan som var fryktelig nær å gi uttelling da Tremaine Stewart ble satt opp nydelig av Jo Nymo Matland. Stewart burde scoret, men satte ballen håpløst til side for mål.

- Hadde vi scoret der hadde det blitt ekstremt vanskelig for Tromsø å komme tilbake, sier Aafk-trener Rekdal.

Gjengjeldelsen kom minuttet etter. Kara klinket til med en 1-0 scoring som var like kontant som den var ødeleggende for Aalesunds kampplan.

2 x Phillips-miss
Derfra og ut handlet kampen mest om hjemmelaget. Tromsø hadde fryktelig mye ball sammenlignet med bortelaget - riktignok uten å skape de aller største målsjansene.

 DÅRLIG DAG:  Tremaine Stewart får se det gule kortet fra dommer Omar Rafiq. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
DÅRLIG DAG: Tremaine Stewart får se det gule kortet fra dommer Omar Rafiq. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Magnus Andersen hadde et bra skuddforsøk tilsvarende godt reddet av Grytebust, mens Ruben Kristiansen burde ha scoret da han ble frispilt inne i Aafk-boksen.

Rekdals mannskap var ikke helt ufarlige. Først og fremst med Demar Phillips i hovedrollen.

Jamaicaneren bommet på utrolig vis da han sto fullstendig fri på bakerste stolpe i den første omgangen. Så, etter hvilen, satte han ballen utenfor etter å ha løpt seg fri fra TIL-back Kristiansens markering.

Sløste med sjansene
På slutten ville ikke TIL-innbytter Steffen Nystrøm være noe dårligere enn spisskollega Phillips. Banens beste Kara la nydelig inn, men til tross for at hele Aalesund-forsvaret inkludert keeper Grytebust var utspilt, klarte ikke Nystrøm å drepe kampen med kveldens andre TIL-scoring.

En aldri så liten Aalesund-sluttspurt var ikke nok. Den ene scoringen til Kara holdt til hjemmeseier.

Og scoringen er nok akkurat det kampen vil bli husket for.

- Vi skaper ikke så mange store sjanser og det ble mye nesten. Men samtidig klarte vi å holde tempoen i kampen, sier Høgmo.

Tromsø er ni poeng bak serieleder Molde med én kamp mindre spilt.