Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kara så ut som Bambi på isen

Høgmo raser mot kunstgresset på Color Line Stadion.

AALESUND (Dagbladet): Aalesund - Tromsø 0-0.

Oppgjøret mellom defensivt trygge Aalesund og Tromsø ble en lite severdig forestilling med to lag som slet med å skape god angrepsfotball og spillere som slet med teknikk og presisjon i pasningsspillet.

Etter kampen var Per-Mathias Høgmo sterkt kritisk til spillerunderlaget på Color Line Stadion.

- Dette kunstgresset her i Ålesund holder ikke mål. Det er et gammelt kunstgress som gir et vanvittig glatt underlag. Denne type gamle kunstgress må byttes ut med nye, sier Høgmo.

- Det er ikke godt nok å spille fotball på gamle kunstgress. Skal vi utvikle hurtig og teknisk god fotball, må klubbene få nye kunstgress.

Vondt å se
Høgmo synes det var vondt å se tekniske spillere som Christian Barrantes, Ruben Yttergård Jensen, Kara og Thomas Drage lide av underlaget.

MISFORNØYD: Aalesundstrener Kjetil Rekdal (t.v.) og Tromsøtrener Per Mathias Høgmo diskuterte underlag med pressen etter kampslutt.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
MISFORNØYD: Aalesundstrener Kjetil Rekdal (t.v.) og Tromsøtrener Per Mathias Høgmo diskuterte underlag med pressen etter kampslutt. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer

- Thomas Drage så ut som om han hadde strøm i beina, Kara så ut som Bambi på isen og det var bare vondt å se på Yttergård Jensen, billedgjør Høgmo om hvordan han oppfattet situasjonen til spillerne ute på banen.

- Har været og årstiden for Tippeliga-starten i Norge noe å si for kvaliteten på spillet?

- Nei. Selvfølgelig skal vi spille på denne tiden av året. Det blir helt feil fokus å snakke om når vi spiller i løpet av året. Vi må klare å spille en snøkamp, sier en engasjert Høgmo til et samlet pressekorps.

Råere krav
Nå vil Høgmo ha en debatt om kvaliteten på spillerunderlaget på banen til de norske Tippeligaklubbene.

- Debatten om kvaliteten på spillerflaten, det vi spiller på, er den viktigste av alle. Skal vi levere kvalitet på fotballproduktet må matta vi spiller på være langt bedre, sier Høgmo som vil at UEFA og Norges fotballforbund skal ta grep om ikke de norske klubbene selv gjør det.

- Først og fremst må noe gjøres i de norske klubbene. Det er de som sitter med ansvaret, men jeg mener at både UEFA og forbundet kan sette langt råere krav enn det er nå, sier Høgmo.

Ødelegger for hverandre
Aalesund-trener Kjetil Rekdal mener de norske klubbene må være enige om å bruke samme type kunstgress.

- De klubbene som skal legge kunstgress bør ha de samme type kunstgressene, mener Rekdal.

Rekdal vil heller «legge skylden» på hvordan Aalesund og Tromsø framstod taktisk for det svake spillet.

- Man får ikke artig fotball når det er to lag som satser på det defensivt trygge. Både vi og Tromsø stanger mot en mur. Det er ikke tvil om det er to lag som ødelegger for hverandre med måten det spilles på, sier Rekdal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling