Karadas' drømmetreff

Her åpner Azar Karadas målfesten for Rosenborg og smeller inn 1- 0 med pannebrasken.

TRONDHEIM (Dagbladet): - Vi kom mye rundt på kantene, og det elsker jo jeg. Det kom mange gode innlegg, og da ble det mange sjanser på meg, sier Azar til Dagbladet.

Som midtspiss regjerte han i lufta og hadde flere gode muligheter, både før og etter scoringa etter 17 minutter.

Karadas sørget også for en målgivende pasning. I andre omgang fikk han drømmetreff på et langskudd som suste i tverrliggeren.

Med 10- 1 sammenlagt kan det se ut som Rosenborg fikk en lett start i UEFA-cupen. Men Ventspils var likevel bedre enn resultatet sier.

Holdt koken

Laget fra Latvia hadde likevel ingen sjanse på en kveld da Rosenborg spilte glimrende fotball - i to omganger. De fleste motstandere ville havnet i trøbbel slik trønderne opptrer nå.

Harald Martin Brattbakk ekspederte 2- 0 på corner, serverte skuddet som førte til sjølmål på 5- 0, og fikset 6- 0 like etterpå, da kampen egentlig var ferdig.

- Kampen var veldig godt gjennomført. Jeg var spent sjøl foran andre omgang, men det er bra at vi holder koken helt ut, mener Brattbakk.

- De andre scoringene sto Erik Hoftun og Jan Gunnar Solli for.

- En fin fotballkamp, med mye fint spill. Fantastisk flott innsats. Veldig mange lag ville fått problemer på Lerkendal i kveld, oppsummerer trener Åge Hareide.

Profesjonell holdning

Uten noen jukselapp lar han tallene tale:

- Siden vi begynte med treningskampene i vinter, har vi spilt 54 kamper, tapt to og scoret over 170 mål. Ved fem av de sju siste kampene har vi gått til pause med 3- 0, påpeker RBK-treneren.

- Det mest imponerende er at vi drar ned til Molde og vinner 2- 0 i en vanskelig bortekamp når vi egentlig er seriemestere. Nå skal vi underholde på søndag mot Stabæk. Disse gutta elsker å spille fotball, slår treneren fast.

Han roser spillerne for det han kaller en fantastisk profesjonell holdning.

- Vi har snakket mye om at vi må gjøre det optimale ut av kampene, uansett hvem vi møter.

- Hvem håper du å møte i neste runde?

- Et så svakt lag som mulig. Slik at vi kan komme oss videre. Vi får komme oss ned til varmere strøk, kanskje, sier Hareide og ler.

TAKKER: Harald Martin Brattbakk (t.v.) og Ørjan Berg takker publikum for støtten etter kampen.
KONG AZAR: Med Frode Johnsen på tribunen med gult kort ble det Karadas-show fra start på Lerkendal. Med utklassingssifrene 10- 1 sammenlagt gikk RBK lett videre.