Karadas i en egen klasse

Azar Karadas scoret tre mål etter hvilen mot Luxembourg og banker for alvor på døra til Nils Johan Semb.

- Jeg er kjempefornøyd med tre mål. Og 5-0 er alltid et godt resultat i internasjonale kamper, sier Karadas.

Rosenborg-spissen var i en egen klasse på gamlebanen Brann stadion. Men Karadas benekter at han tenker på A-landslaget allerede nå.

- Jeg har god tid. Nå konsentrerer jeg meg for fullt om U21-laget og at vi skal komme oss til EM. Det hadde vært fint å få det med seg i mitt siste år som U21-spiller, sier Karadas.

- Jeg tror min spillestil hadde passet godt på A-landslaget, men Norge har mange spisser som er bedre enn meg akkurat nå. Jeg må bare stå på og utvikle meg videre i Rosenborg.

- Tenker du på utlandet?

- Nei, ikke i det hele tatt. I Rosenborg får jeg mer enn god nok matching. Jeg blir satt på plass med en gang hvis det er noe, og med så mange gode spillere rundt seg må man hele tiden være på hugget, sier Karadas.

Lite buing

Det var kun 246 betalende tilskuere i Bergen. Karadas hadde på forhånd fryktet å bli buet på av sine tidligere tilhengere, men slikt var det lite av.

- Fint at det var så mange hyggelige folk på tribunen som jublet for meg, sier Karadas.

Etter en direkte svak 1. omgang der Vålerenga-spilleren Ardian Gashis mål etter 18 minutter var beholdningen i høstkulden, tok Norge seg kraftig sammen.

Azar Karadas økte til 2-0 og 3-0 etter 50 og 54 minutter, før Rosenborg-kollega Jan Gunnar Solli satte inn 4-0 etter 58 minutter. Karadas ordnet sitt tredje mål for dagen ti minutter senere.

- 1. omgang var ikke god, innrømmer landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

- Etter pausen skrudde vi opp tempoet. Alt i alt en bra kamp. Vi skaper 15-16 målsjanser og scorer på fem av dem. Kampen ble som forventet, sier han.

Høgmo er full av ros til tremålsscorer Karadas.

- I 2. omgang var han strålende. Azar har utviklet seg veldig mye i spill langs bakken. Han er en av spillerne som hele tiden blir vurdert til å spille på A-landslaget, sier landslagssjefen.

Tok seg opp

Lilleputtnasjon Luxembourg kom til Bergen uten poeng og med 0-26 i målforskjell. Norge hadde kun tapt en av sju kamper, og alt annet enn storseier ville være overraskende mot et lag som Norge også slo 5-0 i Luxembourg.

Kraftig regn i forkant av oppgjøret gjorde at spilleforholdene var vanskelige, og særlig i 1. omgang slet de norske spillerne med gressmatten.

Allerede før fredagens avsluttende kamp i EM-kvalifiseringen, var Per-Mathias Høgmos mannskap sikret omspill i midten av november. Kun åtte lag får delta i neste års EM. Dermed må alle de ti gruppevinnerne samt de seks beste toerne ut i omspillskamper.

En medalje i EM vil også åpne for norsk OL-deltakelse i Aten.

Trekning mandag

Landslagssjef Høgmo, som har kontrakt til oktober neste år, er spent foran mandagens trekning. Norge kan møte alt fra en svak toer til en overlegen gruppevinner i det siste hinderet før EM.

- Vi har en rimelig stor sjanse til å nå EM, uansett hvem vi møter. Disse guttene kan slå hvem som helst, sier Per-Mathias Høgmo.

NTB