Karadas kan rykke ned med to klubber i år

- Ønsker ikke å skrive den historien.

KAN SKRIVE HISTORIE: Azar Karadas ble hentet til Brann for å rydde opp i forsvaret. I stedet kan han oppleve å rykke ned med både Sogndal og Brann denne sesongen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
KAN SKRIVE HISTORIE: Azar Karadas ble hentet til Brann for å rydde opp i forsvaret. I stedet kan han oppleve å rykke ned med både Sogndal og Brann denne sesongen. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Azar Karadas (33) har vært med på mye i sin lange og innholdsrike karriere. Denne sesongen kan Brann-spilleren også skrive norsk fotballhistorie, ved å bli den første spilleren som rykker ned fra Tippeligaen med to klubber i en og samme sesong.

Brann ligger på direkte nedrykksplass før kveldens meget viktige hjemmekamp mot Sarpsborg 08.

Med tre poeng vil de bytte plass på tabellen med kvalikplasserte Sogndal, og klatre opp i ryggen på Haugesund, som er det nederste laget på trygg grunn.

Med tap begynner det å se virkelig ille ut for bergenserne.

Kvalik eller nedrykksplass Etter i kveld har Brann to bortekamper (Bodø/Glimt og Haugesund) og hjemmekampen mot Sogndal 2. november igjen til å sanke nok poeng til å sikre seg kvalikplassen.

Om vi tar høyde for at Sandnes Ulf tar den ene nedrykksplassen, så tyder alt på at kvalikplassen og den andre nedrykksplassen vil stå mellom Brann og Sogndal.

Ti kamper for Sogndal I verste fall kan Azar Karadas rykke ned begge klubbene denne sesongen:

Han spilte ti kamper for Sogndal i år, før han gikk til Brann i midten av juli. Det er nok kamper til at Karadas ville fått medalje om sogndølene hadde vunnet det i år.

Kveldens kamp blir hans åttende for Brann i år.

- Spesielt Verken det vandrende fotballeksikonet Arne Scheie eller informasjonsavdelingen i Norges Fotballforbund kommer på andre spillere som har rykket ned fra Tippeligaen med to klubber i en og samme sesong.

- Vi har jo et par eksempler med spillere som har tatt medalje med to klubber i samme sesong, men nedrykk? Nei, det kan jeg ikke se at har skjedd, sier Arne Scheie til Dagbladet.

- Det er også litt spesielt at Sogndal, som har ligget dårlig an hele sesongen, selger en spiller til en av sine konkurrenter i nedrykksstriden, sier han.

- Tenker ikke i de baner Azar Karadas sier til Dagbladet at han «kjenner til tabellsituasjonen», og at han ser den noe spesielle historien som kan bli skrevet i år.

- Jeg ønsker selvsagt ikke å skrive historie med å rykke ned med to klubber, og jeg tenker heller ikke i de baner. Vi kjenner alle til viktigheten av kveldens kamp, og der er det bare tre poeng som gjelder. Jeg har fullt fokus på å gjøre jobben for Brann, sier Azar Karadas til Dagbladet.

Fra tiden i Sogndal er han ikke uvant med å kjempe for å unngå nedrykk.

- Klare for fight - Tabellen lyver aldri, og spesielt ikke etter 26 runder. I Sogndal var vi nedrykksdømt av alle i begge sesongene jeg var der, men vi overlevde begge. I Brann er vi nå i en uheldig situasjon, men vi er klare for å fighte i de fire siste kampene, sier Azar Karadas til Dagbladet.

- Hva blir oppskriften mot Sarpsborg 08 i kveld?

- Vi må tørre å spille vårt eget spill, vi må ha kvalitet i pasningsspillet og så må vi være dyktige i begge boksene.

- Blod, svette og tårer Karadas ble hentet til Brann i sommer for å tette igjen i forsvaret, men denne uka har Brann-trener Rikard Norling drillet Karadas som spiss på treningene.

- Om Norling vil at jeg skal spille spiss og score mål, så skal jeg gi alt. Jeg er villig til å ofre blod, svette og tårer (krever pluss-abonnement) for at Brann skal holde plassen, sier Karadas - som har kontrakt med Brann ut neste sesong.

• I 2006 vant Thorstein Helstad gull med Rosenborg og sølv med Brann.
• I 2011 vant Thomas Holm gull med Molde og sølv med Tromsø.