Karadas kan tape 20 mill. på Brann-flause

Brann har trolig forspilt sine sjanser til å hente Azar Karadas til klubben etter at klubbens sportslige leder forhandlet bort hans millionstore sluttpakke i Benfica.

En overgang fra Benfica til Brann så ut til å være i orden for Karadas.

Etter det Dagbladet erfarer hadde Karadas sammen med sin rådgiver - fetteren Jack Karadas - kommet fram til en løsning med Benfica om at han kunne gå gratis til Brann i løpet av juli.

Han skulle også få sluttpakka han var blitt lovet.

Men Brann ønsket ikke å vente så lenge. Sportslig leder, Per-Ove Ludvigsen, dro derfor ned til Portugal for å forhandle fram en overgangssum med Benfica. Dette var ikke Karadas informert om.

Egen investor

Da Brann plutselig tilbød penger for Karadas, så Benfica en mulighet til å få et langt bedre økonomisk utbytte av overgangen.

Den opprinnelige overgangssummen på Karadas var 16 millioner. Nå forlangte Benfica 12 millioner.

Så mye ville ikke Brann gi, men klubben bladde opp fire millioner, i tillegg til å inngå en avtale om at Karadas\' sluttpakke på noen millioner kunne slettes som en del av overgangssummen.

PROBLEMER: Alt tydet på at Azar Karadas (t.h.) var klar for Brann, men nå vurderer han andre klubber etter at Brann-ledelsen flauset seg ut i forhandlingene med Benfica. Her i kamp med Lyns Ole Bjørn Sundgot i 2002. Arkivfoto: ARNT E. FOLVIK
PROBLEMER: Alt tydet på at Azar Karadas (t.h.) var klar for Brann, men nå vurderer han andre klubber etter at Brann-ledelsen flauset seg ut i forhandlingene med Benfica. Her i kamp med Lyns Ole Bjørn Sundgot i 2002. Arkivfoto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Ville til Brann

Karadas hadde et så stort ønske om å spille for Brann at han sa seg villig til å bidra med den fem millioner store bonusen han var blitt lovet fra Benfica. Slik skulle Brann få råd til å hente ham - samtidig som Benfica fikk sine ønskede 12 millioner.

Dermed hadde Karadas blitt sin egen investor, noe han ikke skal ha hatt noe imot. Men at Brann forhandlet vekk sluttpakken, skal Karadas ha reagert kraftig på.

-  Nå har jeg ferie og jeg har overlatt forhandlingene til Jack, sier en skuffet Karadas til Dagbladet.

Var enige

Karadas har to år igjen av kontrakten med Benfica. Med en årslønn på ni millioner, skal han ha argumentert med at Benfica sparer 18 millioner ved å la ham gå gratis til Brann i sommer. Disse argumentene kjøpte Benfica.

Brann var tydeligvis ikke tilstrekkelig informert om dette da de reiste til Portugal for å forhandle. Dermed har Karadas havnet i klemma.

Usikker framtid

Sannsynligvis betyr dette at han likevel ikke går til Brann, selv om klubbene har kommet til enighet.

-  Jeg skal møte til oppkjøring med Benfica 4. juli, det er utgangspunktet. Min framtid i Benfica er usikker, og jeg vet ikke hva som skjer nå, forklarer Karadas.

Flere interesserte

Hvis Karadas, som spilte i Brann i perioden 1999-2001, ikke blir Brann-spiller igjen, vil han forhandle om en mulig overgang med en rekke andre klubber som har vist sin interesse.

-  Det er flere klubber som har kontaktet meg om en mulig overgang, så jeg får se hva de har å tilby, bekrefter han.

Det er fortsatt håp om at alle parter skal bli enige. Enten ved at en samarbeidspartner betaler den summen Karadas var lovet, eller at Benfica selv betaler Karadas.

Brann-leder Per-Ove Ludvigsen ønsket ikke å kommentere saken da Dagbladet.no tok kontakt med ham i dag tidlig.