Karadas-kanon da Brann avanserte nærmere direkte opprykksplass

Sikret 1-0-seier mot Levanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Brann - Levanger 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Lars Arne Nilsen hadde ledet Brann til 13 poeng på sine seks første kamper med treneransvaret etter at Rikard Norling fikk sparken, før kveldens møte med Levanger.

Det ga et pent snitt på 2,16 per match. I sommersola på Brann stadion måtte imidlertid hjemmepublikummet vente lenge før de kunne juble, men etter 74 minutter passet innbytter Azar Karadas på å forbedre Nilsens statistikk ytterligere da han hamret inn 1-0.

- Det blir en slitekamp. Vi prøver og prøver. Spillet sitter ikke helt som vi ønsker, men så gjør vi noen bytter som vi treffer på. Det er godt å kunne være med og bidra, sier Karadas til TV 2 og smiler.

Tøff liga Med kraftpluggens scoring har Brann nå tatt 16 poeng av 21 mulige poeng under sotraværingen Nilsens ledelse. Det innbeærer samtidig at laget ligger på 3. plass i OBOS-ligaen, bare fem poeng bak ledende Sogndal.

Likevel var det lite av kveldens Brann-spill som var av spesielt stor kvalitet.

- Det gikk litt for seint og treigt med oss i dag, men vi vinner kampen og det er det viktigste, sier Nilsen til TV 2 og fortsetter:

- Alle kampene i OBOS-ligaen er tøffe. Vi har vel åtte målsjanser og de ingen. Det var en tålmodighetsprøve, men det var vi forberedt på.

Lyktes taktisk Etter en svak første halvdel, gjorde Brann-treneren to suksessfulle bytter midtveis i 2. omgang. Ut gikk backene Amin Nouri og Erlend Hanstveit. Inn kom målscorer Karadas og Jonas Grønner. Samtidig endret Nilsen formasjon fra 4-3-3 til 3-5-2.

- Azar var kanskje vår viktigste mann etter at vi la om. Han er god inne i boksen. Men vi er ikke fornøyd med spillet vårt, det er likevel litt sånn OBOS-ligaen er. Vi får tre poeng og det er det viktigste, konstaterer Nilsen.

Karadas' scoring kom etter at Marcus Pedersen brukte musklene sine i to dueller med Levangers stoppere, før han fikk tuppet ballen videre til spisskollegaen som banket kula i mål langs bakken fra om lag 16 meter.

Ikke friskmeldt Levanger-kaptein Per Verner Rønning mener på sin side at dommeren kunne blåst frispark i forkant av målet, men synes samtidig ikke at det var noe å si på at Brann vant oppgjøret.

- Kampen sett under ett er det nok fortjent at Brann vinner. Brann er et godt lag. Vi visste at de ville være helt annerledes i dag enn de var for noen måneder siden. Det er likevel for svakt av oss. Vi gir dem for mye rom og da får de et mål, sier Rønning til TV 2.

Seieren øker Nilsens poengsnitt som Brann-trener til 2,28 per kamp, men TV 2-ekspert Jesper Mathisen er klar på at det fremdeles gjenstår mye arbeid før bergenserne har et lag i toppen av norsk fotball.

- Det er fortsatt en veldig lang vei for Brann før de er et topplag, er Mathisens korte og konsise dom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer