Karadas nær Brann-overgang

Uønsket i Benfica.

(Dagbladet.no): Azar Karadas har ble aldri en hit i portugisisk fotball. De siste årene har han vært på utlån både i engelske Portsmouth og tyske Kaiserslautern.

I løpet av dagen kan han være tilbake i gamleklubben. Brann har vært i kontakt med Benfica, og vil nå vurdere om klubben har råd til den sterke spissen.

Økonomisk vurdering

– Vi har tatt et steg videre i Karadas-saken i og med at vi nå har kontakt med Benfica. Nå skal vi vurdere om det er økonomisk mulig å hente ham, sier Roald Bruun-Hanssen, sportslig leder i Brann til Bergens Tidende.

Klubben, som i går fikk José Antonio Camacho presentert som ny trener, har gjort det helt klart at nordmannen ikke er med i planene framover.

– Azar ønsker å nå å konsentrere seg om en fotballklubb han kan satse på, sier Bruun-Hanssen.

Karadas har selv gitt uttrykk overfor Brann at det er meget aktuelt å ikle seg den røde trøya på nytt, og Branns sportslige leder er trygg på at Brann er klubben spilleren helst vil havne i.

Venter på avklaring

MISLYKKET: Karadas ble lånt ut fra Benfica til blant annet Portsmouth. Der fikk han slippe til noen ganger, som blant annet her, mot Chelsea og Didier Drogba, men nordmannen etablerte seg aldri på Premier League-laget. Foto: SCANPIX
MISLYKKET: Karadas ble lånt ut fra Benfica til blant annet Portsmouth. Der fikk han slippe til noen ganger, som blant annet her, mot Chelsea og Didier Drogba, men nordmannen etablerte seg aldri på Premier League-laget. Foto: SCANPIX Vis mer

– Situasjonen er slik at Karadas har prioritert oppmerksomheten rundt oss de siste dagene, og spilleren venter nå på en avklaring fra Branns side. Jeg kan ikke garantere at det skjer noe onsdag (i dag), men vi vil bestemme oss veldig fort, sier Bruun-Hanssen.

Karadas har ikke trent skikkelig siden han ble slått ut av et tretthetssyndrom i vinter.

– Vi har fått en status på sykdomsbildet, og har god tro på at Azar skal bli bra. Men ettersom han er under opptrening og ikke har spilt på lenge, tror jeg ikke vi skal ha forventninger til at han bidrar på banen for Brann i 2007. Det vil i så fall være en bonus, sier Bruun-Hanssen.

Minst tre år

Kjøper Brann Karadas, sier klubben det vil være et langtidsprosjekt for klubben.

– Azar kommer til å skrive under for minst tre og et halvt år hvis vi henter ham, sier Bruun-Hanssen, som ser kraftpluggen som et alternativ både framme og bak på banen.

– Han har selv sagt at han ønsker å fortsette som midtstopper, men vi kjøper ham eventuelt med tanke på at han også kan brukes som spiss, sier Bruun-Hanssen.

Karadas nær  Brann-overgang
FOR: Azar Karadas slo gjennom i norsk toppfotball for Brann. Her har han scoret mot Moss i 2001.
OG IMOT: Før han gikk til Rosenborg, og spilte mot blant annet Brann. Her i 2004.