Karadas på sølvjakt

Med dagens seier over Start, er Brann bare tre poeng bak Viking på tabellen. En scoring av Azar Karadas i det 83 minutt holder live i Branns sølvhåp.

- Denne kampen er helt avgjørende for om vi kommer til å henge med i sølvkampen, sa trener Teitur Thordarsson til Dagbladet.no før dagens kamp.

Og Thordarssons ønske gikk i oppfyllelse foran drøye åtte tusen tilskuere på Brann stadion. Men det var en åpen kamp som ikke ble avgjort før det var spilt 83 minutter.

Azar Karadas begynte kampen som midtstopper, men ble flyttet fram som spiss i det 80 minutt. Tre minutter senere viste han hvor god han er. To Start-spillere ble lurt, før han rundtlurte Espen Johnsen og gav Brann det målet som sender de opp i ryggen på Viking.

Tok ledelsen

Brann var også det laget som først tok ledelsen. Mons Ivar Mjelde ble spilt fri av Alex Valencia og 1-0.

Men Start kom raskt tilbake og Ousman Nyan fikk æren av å sette inn kampens andre mål, etter flott forarbeid av Stian Ohr. Men det holdt ikke for Start, selv om de hele tiden var en trussel for Brann-forsvarerne. Særlig Stian Ohr skapte mye for gjestene.

Thorarssons disipler sikter mot sølv i serien, og med dagens seier er de tre poeng nærmere. - Vi prøver å kapre en andreplass. Vi skal slåss om sølvet. Vi er tre poeng bak Viking. Denne kampen er helt avgjørende for om vi kommer til å henge med i sølvkampen, sa Thordarsson til Dagbladet.no.

Lagoppstillingene:

Brann: Kihlstedt - Brendesæther, Karadas, Moen, Ylönen - Valencia, Razanauskas, Ulfstein, Hanstveit - Helstad, Mjelde.

Start: Johnsen - Bjønsaas, Gundersen, Stephansen, Sørli - Nyan, Berhus, Lødemel - Ohr, Ottoson, Ellingsen.