Karadas sendte Brann til topps

Azar Karadas sørget for at Brann gikk til topps i Tippeligaen med en praktscoring mot Tromsø på Brann stadion. Men det kunne gått galt for Brann, da den unge spissen mistet hodet og pådro seg rødt kort allerede etter 40 minutter i kveldens kamp.

Det var ingen tvil om hvem som var mest i fokus i Bergen denne kvelden. Etter en tam åpning på kampen fikk unge Karadas oppleve fire minutter han sent vil glemme.

Først sendte 18-åringen Brann i ledelsen, etter et glimrende mottak og påfølgende iskald avslutning. Deretter headet han ballen i tverrliggeren på blankt mål, før han avsluttet fireminutters-perioden med å plante knottene i Roger Langes ankler.

Unggutten fikk korrekt nok sitt andre gule kort av dommer Tom Henning Øvrebø og måtte forlate banen fem minutter før pause. Selv var han ikke enig i avgjørelsen:

- Jeg skulle hatt frispark først, sa Karadas til TV2.

Etter pause hadde Tromsø ballen mest, men det var Brann som skapte de farligste sjansene. Vel kvarteret før slutt falt den endelig avgjørelsen, da Martin Knudsen kranglet til seg ballen inne i Tromsøs 16 meter og plasserte ballen utagbart nede i høyre hjørnet for Thomas Tøllefsen.

Stolte Teitur

En særdeles fornøyd Teitur Thordarsson kunne konstatere at laget hans nok en gang hadde sikret seg tre velfortjente poeng.

- Jeg er veldig stolt av det vi presterte med ti mann i dag, sa Thordarsson til TV2.

Han var heller ikke i tvil om at seieren var fortjent.

- Vi kjempet heroisk kampen igjennom, og scoret også et mål med en mann mindre på banen, sa Brann-treneren om den saken.

Eneste skår i gleden for Brann var at både Torstein Helstad og Hassan El Fakiri måtte ut med skade. Forhåpentligvis er begge klare til søndagens oppgjør med Bodø/Glimt på Aspmyra.