Karantene-kaos på det svenske landslaget

- Dårlig informasjon, sier Zlatan.

UTESTENGT: Johan Elmander og Andreas Isaksson må sone én kamps karantene etter sine gule kort mot Østerrike. Det var de ikke klar over før kampen. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN
UTESTENGT: Johan Elmander og Andreas Isaksson må sone én kamps karantene etter sine gule kort mot Østerrike. Det var de ikke klar over før kampen. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER KLEINVis mer

Fotballspillere gjør alt for ikke å bli utestengt, mens fotballfans har full oversikt over tabellsituasjonen. På Sveriges landslag er det ikke like nøye.

- Det føles ikke spesielt interessant akkurat nå, sier landslagssjef Erik Hamrén om at Johan Elmander og Andreas Isaksson ikke var klar over at deres gule kort i 1-2-tapet mot Østerrike setter dem utenfor tirsdagens hjemmekamp mot Færøyene.

Stjernen Zlatan Ibrahimovic var heller ikke klar over at et gult kort mot Færøyene vil bety utestengelse for ham i den viktige kampen mot Irland i september.

- Er det tilfelle? Jeg visste ikke at jeg kan bli utestengt, men nå vet jeg om det, så jeg får ha det i tankene. Dårlig informasjon fra Lasse (Richt, landslagets manager), sier Zlatan.

Landslagssjef Hamrén kjente etter Østerrike-kampen ikke til at Isaksson og Elmander ville bli utestengt. Spillerne fikk ingen informasjon om situasjonen før kampen.

- Jeg hadde ikke 100 prosent kontroll på det direkte etter kampen, for det var jo flere dager til neste kamp, sier Hamrén.

- Hadde jeg selv vært spiller så ville jeg nok husket om jeg hadde fått advarsler eller ikke, men samtidig spiller de så mange kamper i serien og cuper. Spillerne skal selvfølge få vite hvem som risikerer å bli utestengt, sier Hamrén, som understreker at unødvendig kort for munnbruk skal unngås.

Hamrén er heller ikke opptatt av det som de fleste fotballfans elsker, en tabell.

- Jeg har ikke en gang sett den. Jeg fikk et råd av Pär Mårts (det svenske ishockeylandslagets sjef) om ikke å lese aviser under en samling. Dessuten er jeg er ikke særlig flinkt med data, så jeg har ikke sett tabellen. Jeg vet hvor mange poeng vi har og hvor mange motstanderen har, men ikke målforskjell og slikt. Vår oppgave er å vinne kampen, sier Hamrén.

(NTB)