Tokyo-OL

Karantenemareritt: Hit, men ikke lenger

Til tross for at roing, som langrenn, ikke er noen kontaktidrett, får ikke landslagsroerne trene på Årungen når de er i karantene.

KARANTENETRØBBEL: Roerne mener de burde få lov til å trene på Årungen selv når de er i karantene. De er i samme kohort, har ekstreme smittevernregler og er ikke kontaktidrett, mener de. Foto: Bjørn Langsem
KARANTENETRØBBEL: Roerne mener de burde få lov til å trene på Årungen selv når de er i karantene. De er i samme kohort, har ekstreme smittevernregler og er ikke kontaktidrett, mener de. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I romiljøet klarer vi fint å opprettholde en ekstrem standard på smittevern. Fordi vi har ikke kroppskontakt, sier Olaf Tufte til Dagbladet.

- Vi har en som er helseansvarlig som er over oss døgnet rundt. Vi bruker hansker til alle måltider. Og vi bruker masker og Antibac.

Likevel får ikke roerne ro på treningsanlegget sitt i Årungen i Viken fylkeskommune når de kommer hjem fra verdenscupkonkurranser, med påfølgende dager i karantene.

Etter planen skal de ro verdenscupkonkurranser i både Kroatia, Sveits og Italia før OL.

Roerne har stor forståelse for at de må sitte i karantene. Det de ber om er at de alene kan gå ut døra hjemme, sette seg i bilen, dra på Årungen og sette seg i singlesculler for å ro på vannet, slik at de kan gjennomføre treningen uten å være nær noen andre.

Derfor har de søkt Ås kommune om tillatelse til å få trene, nettopp der, når de kommer hjem.

Behandlingstida på søknaden ligger på seks til 12 uker. Parallelt må de også søke om fritak fra karantenereglene hos smittevernlegene i hver enkelts hjemkommuner.

- Da er OL ferdig snart, sier Tufte som mener at kommunen burde legge to pinner i kors for å komme med et ja eller nei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer