Premier League

Karantenetrøbbel

Det brasilianske landslaget kaller opp Premier League-spillere til landslagssamling. Nå står karantene usikkerhet i fokus for Ole Gunnar Solskjærs (48) Manchester United og resten av storklubbene.

HODEBRY: Karantenereglene kan skape problemer for Solskjærs Manchester United. Foto: Audun Braastad / NTB
HODEBRY: Karantenereglene kan skape problemer for Solskjærs Manchester United. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert

Årsaken er de strenge coronarestriksjonene fra rødmerkede land og da risikerer klubbene å miste spillerne sine i viktige kamper.

Samme problem var den store snakkisen etter runde tre og sørget for kaos før den første landslagspausen i september.

En karantene kan gjøre at Solskjær mister midtbanespiller Fred i oppgjørene mot Leicester City (Premier League), Atalanta (Champions League) og Liverpool (Premier League) i oktober.

Men det kommer helt an på karantenereglene og hvordan situasjonen utvikler seg.

Tidligere i sesongen ble løsningen at klubbene nektet å slippe spillere til land som var på regjeringens «røde liste» for landskampene, som inkluderte Brasil.

Nå er det ikke kommet fram hvordan klubbene eller den internasjonale fotball organisasjonen (FIFA) vil håndtere situasjonen.

NEDTUR: Det kan hende Solskjær må klare seg uten brasilianske Fred sine tjenester. Foto: Phil Noble/Reuters
NEDTUR: Det kan hende Solskjær må klare seg uten brasilianske Fred sine tjenester. Foto: Phil Noble/Reuters Vis mer

Karantenefritak

Sky Sports melder at ledere i klubbene og FIFA diskuterte dette på et møte i London onsdag denne uka.

Karantenefritak for Premier League-spillere diskuteres i et forsøk på at Brasil skal slippe å spille uten flere av sine stjernespillere.

Det antas at klubbene, sammen med andre medlemmer av Den europeiske klubbforeningen (ECA), vil gjøre det samme som før forrige landslagspause.

Da ble det søkt om unntak fra karantenebestemmelsene.

For uten avtale mellom Premier League og regjeringen står spillerne i fare for en isolasjonsperiode på 10 dager i Storbritannia etter å ha spilt i land på regjeringens «røde liste».

Det kan innebære strenge betingelser for spillere som kommer inn i covid-sikre bobler når de slutter seg til landslaget sitt, og deretter går tilbake til et liknende oppsett i klubbene sine.

Verst for tittelkandidatene

Selv om Solskjær mister Fred som har spilt fem av seks kamper denne sesongen er det verst for klubbens rivaler.

Manchester City og Liverpool er sesongens store favoritter til å vinne Premier League, men risikerer å måtte spille uten fire spillere.

ARRESTERER JOURNALISTEN: Ole Gunnar Solskjær var som vanlig i godt og spøkefullt humør da han møtte pressen. Video: Rødt Kort. Vis mer

Manchester City-manager Pep Guardiola ble spurt om situasjonen på fredagens pressekonferanse.

- Jeg vet ingenting. Forbundet og regjeringen trenger bare å finne en løsning til fordel for spillerne, klubbene og det brasilianske landslaget, sa spanjolen.

Hele åtte Premier League-spillere er tatt ut til den brasilianske landslagstroppen:

Alisson (Liverpool), Ederson (Man City), Fabinho (Liverpool), Fred (Man United), Jesus (Man City), Raphinha (Leeds), Thiago Silva (Chelsea) og Emerson (Tottenham) er alle tatt ut til kampene i VM-kvaliken mot Venezuela, Colombia og Uruguay.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer