Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kardemommeby

12 er bortvist fra Ekebergsletta. Politiet er fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Du skal ikke plage andre, du skal være snill og grei og for øvrig kan du gjøre som du vil» er loven i Kardemommeby. Så langt i turneringen tyder det på at innbyggerne i Norway Cup-byen opplever samme fred og ro som innbyggerne i Kardemommeby.

- Tryggest i Oslo

- Dette er den tryggeste plassen i Oslo for øyeblikket, sier politiførstebetjent Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

De tre første dagene av turneringen har vært stille for politiet som patruljerer Ekebergsletta.

- Det har vært voldsomt stille til nå. Det betyr at vi har lykkes.

- Vi har til nå hatt 12 egenanmeldelser og 12 bortvisningsvedtak. Én person er sendt til arresten for å ha stjålet en mobiltelefon. Det har også vært antydninger til litt småknuffing, men dette har ikke fått utvikle seg, sier Drevsjø.

Forebygger

Politiets viktigste jobb under Norway Cup er å drive holdningsskapende arbeid, å forebygge at ting som ikke burde skje, skjer. Et stort antall uniformerte polititjenestemenn og -kvinner bekler Sletta, i tillegg til en god del sivilkledde. Også etter at aktiviteten på Sletta har stilnet for dagen, er politiet ute med sykkel og bil.

- Det store antallet voksne personer her, bidrar også til å gjøre Sletta tryggere for folk, sier Drevsjø.

Politiet samarbeider også tett med utekontakten og natteravnene, som også har representanter til stede på Ekebergsletta.

God erfaring

Politiet har svært god erfaring med Norway Cup. Også tidligere år har det vist seg at Ekebergsletta er Oslos Kardemommeby. I fjor fikk de inn 44 anmeldelser.

- Det er lite i forhold til det store antallet mennesker som er innom her i løpet av turneringen, mener politiet.

Så folk kan være trygge på veskene sine her?

- De er i alle fall mye tryggere her enn andre steder. Men det betyr ikke at man ikke bør passe på sakene sine, sier Drevsjø.

HOLDER OPPSYN: Politikonstablene Bente Troøyen (t.v.) og Camilla Giske tråkker rundt på Sletta. Tyvene holdes på avstand.
- VOLDSOMT STILLE: Politiførstebetjent Dag Harald Drevsjø forteller at politet har stille dager på Ekebergsletta.