Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kåre Ingebrigtsen fortsetter som Rosenborg-trener

Presenteres på pressekonferans i dag klokken 13.30.

BLIR ROSENBORG-TRENER: Dagbladet får i dag bekreftet at det er Rosenborgs mildertidige trener, Kåre Ingebritsen, som får jobben permanent. Foto: Ole Morten Melgård.
BLIR ROSENBORG-TRENER: Dagbladet får i dag bekreftet at det er Rosenborgs mildertidige trener, Kåre Ingebritsen, som får jobben permanent. Foto: Ole Morten Melgård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rosenborg innkaller til pressekonferanse torsdag klokken 13.30 i RBK shop. Tema: Presentasjon av ny hovedtrener.

Det opplyser trønderklubben i en pressemelding. Ved siden av den nye hovedtreneren skal også Tove Moe Dyrhaug og styreleder Ivar Koteng være til stede på presentasjonen.

Dagbladet får torsdag bekreftet at det er Kåre Ingebrigtsen som blir Rosenborg-trener også i 2015.

Avgjort på ekstraordinært styremøte Det har lenge vært antatt at Kåre Ingebrigtsen blir Rosenborgs neste hovedtrener. Så seint som i går skrev Adressa at trenerspørsmålet ble behandlet i et ekstraordinært styremøte tirsdag kveld.
- Vi hadde et styremøte tirsdag, der trenerspørsmålet var ett av temaene, sa Koteng til Adressa.

- Vi mangler én avklaring, og vet ikke om vi får svar på det i løpet av noen timer eller 14 dager, uttalte styrelederen.

De fikk altså raskt svar. På styremøtet ble også rollen til assistenttrener Erik Hoftun diskutert, og Adressa skriver at Rosenborg trolig lar også han fortsette i sin rolle til neste år.

Ønsket seg jobben Kåre Ingebrigtsen har aldri lagt skjul på at han kan tenke seg trenerjobben på fast basis.

- Jeg gleder meg hver dag med denne gjengen. Hvis jeg får fortsette, er jeg strålende fornøyd, sa han i oktober.

- Men du er sulten på oppgaven?

- Selvfølgelig har jeg lyst på jobben. Og da er det en fordel at vi vinner fotballkamper. Nå begynner vi å se konturene av laget slik vi ønsker å framstå, uttalte den tidligere RBK-spilleren.

Rosenborg-suksess Per Joar Hansen fikk i sommer sparken etter å ha tapt 1-2 mot irske Sligo Rovers i Europa League-kvalifiseringen. Kåre Ingebrigtsen tok da over som klubbens midlertidige hovedtrener ut året.

Etter noen tap innledningsvis, gjorde Ingebrigtsen Rosenborg til høstens virkelig store formlag, og sikret seriesølvet etter å ha vunnet sin sjette kamp på rad, da RBK slo Strømsgodset 4-1 i siste serierunde.

Flere av spillerne har uttrykt sin støtte til Kåre Ingebrigtsen, blant annet høyrekanten Pål André Helland, som har blomstret under hans regime.

-  Kåre har Rosenborg i blodet, sa Pål André Helland etter kampen mot Lillestrøm tidligere i høst.

Dagbladet kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!