Kåre Ingebrigtsen ferdig i Rosenborg

Kåre Ingebrigtsen sparket i Rosenborg

Klubben kaller inn til pressekonferanse.

FERDIG: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FERDIG: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rosenborg kalte torsdag ettermiddag inn til pressekonferanse. Det sto ingenting annet i pressemeldingen enn at trener Kåre Ingebrigtsen er ferdig i klubben med umiddelbar virkning.

- Vi har etter lang tids vurdering kommet fram til den beslutningen at Kåre Ingebrigtsen må tre tilbake. Selv om vi har hatt gode resutlater, synes vi at utviklingen har vært for dårlig, sier styreleder Ivar Koteng på pressekonferansen.

Nå ønsker de å løfte Rosenborg videre, og ønsker å ta ut maksimalt av hva klubben greier. I den vurderingen kom styret fram til at Ingebrigtsen må gå.

- Spillerne var litt overrasket. Kåre er en populær mann som er lett å like, og spillerne har ikke vært noen pådriver. Det er først og fremst styret, sier Koteng.

Styret har ikke funnet noen erstatter, men Koteng sier at saken jobbes med. Han sier det ikke ligger noen konflikt bak sparkingen.

- Vi tar en risiko, det er ikke sikkert resultatene blir bedre i høst eller neste år, men på sikt mener vi at vi gjør det rette, sier Koteng.

KAOS: Ivar Koteng forteller om RBK-styrets beslutning. Foto: Frode Thingstad
KAOS: Ivar Koteng forteller om RBK-styrets beslutning. Foto: Frode Thingstad Vis mer

- Det er krevende å være trener i Rosenborg. Det som har skjedd, er jo et uttrykk for det. Vår jobb i styret, er å ta de avgjørelsene som gjør at klubben gjør det best mulig til enhver tid.

Coolen inn

Rini Coolen og Trond Henriksen tar over treneransvaret midlertidig.

Kåre Ingebrigtsen

Alder: 52 (11. november 1965)
Yrke: Fotballtrener
Klubb: Rosenborg (inntil torsdag)

Tidligere klubber som trener: Viking (assistent), Bodø/Glimt, Rosenborg (assistent), Ranheim.
Klubber som spiller: Rosenborg, Lillestrøm, Strømsgodset, Manchester City.
A-landskamper/mål: 23/1

Aktuell: Ble torsdag sparket som hovedtrener for Rosenborg.
(NTB)

- Dette var overraskene for meg, også, sier Coolen på pressekonferansen.

- Det hender seg at folk tar slike avgjørelser. Jeg ble forklart hva som skjedde i dag tidlig, og ble spurt om å ta over de kommende månedene. Det var en vanskelig beslutning, men jeg skal gjøre så godt jeg kan. Jeg sa ja, og er glad for at jeg fikk med meg Trond Henriksen.

Suksess

Onsdag tok Rosenborg seg videre i Champions League-kvalifiseringen, etter en høydramatisk kamp mot islandske Valur. I en kamp der det ble dømt tre straffer for hands, ble Nicklas Bendtner den store helten etter to scoringer.

Rosenborg tok seg derfor videre med 3-2 i målforskjell.

Ingebrigtsen har vært Rosenborg-trener siden 2014, og har ledet klubben gjennom fire veldig suksessrike år. Trønderne har tatt seriegull i tre år på rad, og har to cupgull under Ingebrigtsen.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 20.11.2014 HOVEDTRENER: Kåre Ingebrigtsen innfridde i vikarrollen og får fortsette som hovedtrener i Rosenborg de neste tre sesongene. Video: NTB Scanpix Vis mer

Rosenborg ligger for tiden som nummer to i Eliteserien, bare to poeng bak serieleder Brann. Det murret imidlertid litt i vår, da luka opp til Brann var oppe i sju poeng. Men til tross for dette, henger Rosenborg med både i serien og i Europa, da de skal ut i andre kvalifiseringsrunde.

Laget møter Celtic i 2. kvalifiseringsrunde i mesterligaen neste uke, med returkamp på hjemmebane uken etter. I eliteserien er det pause til 4. august.

Reaksjoner

Allerede før pressekonferansen, skapte avskjedigelsen store reaksjoner på sosiale medier. Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim stusser over timingen:

- Med noen få unntak, har Rosenborg underprestert hele sesongen. Har virket mette, nærmest litt likegyldige i perioder. Men å sparke Kåre Ingebrigtsen midt mellom på kvalikrunder til CL, er mildt sagt oppsiktsvekkende, skriver han på Twitter.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen tror det er snakk om tøffe krav i Rosenborg.

- Dette må ene og alene være RBK sin avgjørelse, for jeg kan ikke i min villeste fantasi se for meg at dette er noe annet enn sparken. De er med i kampen om gullet, gode muligheter i cupen og videre i CL-kvaliken. Tøffe krav i Trondheim, skriver Mathisen.

- I garderoben var han og er han veldig godt likt, så i kveld er spillerne like overrasket og sjokkerte som oss. Rett og slett en merkelig avgjørelse.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer