Rosenborg til cupfinale:

Kåre Ingebrigtsen vil feste i flere dager om RBK klarer bragden

- En god, gammel trøndersk fest sammen med supporterne.

BYR PÅ FEST: Rosenborgs Kåre Ingebrigtsen ser fram til cupfinalen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
BYR PÅ FEST: Rosenborgs Kåre Ingebrigtsen ser fram til cupfinalen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

LERKENDAL (Dagbladet) Den festen gikk han og resten Rosenborg glipp av i fjor på grunn av Europa League få dager etter cupgullet.

- Det var vel det eneste jeg savnet i fjor, og det håper jeg vi tar igjen i år. Vi har lyst til å kunne feire en god, gammel trøndersk fest sammen med supporterne våre. Og en slik trøndersk fest varer gjerne i flere dager, smiler Kåre Ingebrigtsen etter 2-0 mot Bodø/Glimt i semifinalen.

Rosenborg slet lenge med å punktere kampen, selv om de produserte 9-10 store sjanser. Upresise sistepasninger og dårlige avslutninger gjorde at de ikke fikk 2-0 før på overtid.

- Det er litt ekkelt når vi bare leder 1-0. Da kan vi fort få et mål imot, så vi var ikke trygge, selv om vi stort sett kontrollerte hele kampen, sier Ingebrigtsen.

Ville gitt bort Midtsjø

En av de mange store sjansene var det Fredrik Midtsjø som hadde. Midtbanekrigeren kom alene med keeper like etter 90 spilte minutter, men mislyktes totalt da han prøvde å chippe ballen i mål. Det ble heller et svakt tilbakespill til keeper.

- Hadde Glimt scoret etter den misbrukte sjansen hadde jeg solgt Fredrik til den der 2. divisjonsklubben. Og jeg hadde ikke tatt betalt en gang, fleiper Kåre Ingebrigtsen.

Kaptein Mike Jensen var heller ikke imponert.

- Nei, det der har Midtsjø prøvd på før og jeg visste hva som ville skje da han kom alene mot keeperen. Det er ikke tilfeldig at vi kaller ham chippen, sier Mike Jensen.

Tung gressmatte

KUNNE JUBLE: Rosenborg-spillerne hadde god grunn til å juble etter å ha vunnet 4-1 på Viking stadion i fjor. Slik feiret de seieren i garderoben. Vis mer Vis mer

Det var i det hele tatt mange svake avslutninger fra Rosenborg-spillerne i denne kampen.

- Vi har noe å trene på når vi kommer på feltet igjen. Vi skal i hvert fall fortsette å trene på å skyte, for vi var ikke presise nok i dag. Banen skal imidlertid også ha noen av skylden for det, den er litt høstlig nå og det er litt ekkelt for vi er godt vant til bedre underlag, sier Kåre Ingebrigtsen.

Det siste er kaptein Jensen helt enig i.

- Matten var blytung og litt vanskelig å spille på. Det var tydelig at vi ble mer nervøs med ballen i beina enn vi bruker å være. Det gjorde også at pasningsspillet gikk for tregt i dag, sier Mike Jensen.

Men cupfinalen blir en gulrot som vil holdt Rosenborg på tuppa sesongen ut, er det nå tilbake til kampen for eliteserietilværelsen for Bodø/Glimt.

NY SPILLER? Et kjent ansikt dukket opp sammen med RBK-trener Kåre Ingebrigtsen. Komiker Henrik Elvestad så hele kampen fra Rosenborgs benk. Vis mer