- Kåre kan vel snart gå på vannet

Bruttern til Bruttern om Bruttern.

(Dagbladet.no): Opprykkslaget Bodø/Glimt ble spådd å kjempe mot nedrykk, men i skrivende stund ligger de i stedet nest øverst på tippeligatabellen.

Dette må lagets ferske topptrener Kåre Ingebrigtsen få mye av æra for, og hans tidligere lagkamerater, Jahn Ivar Jakobsen og Karl Petter Løken, er full av ros til lederen.

- Å være trener handler ikke bare om faglig dyktighet. Du må også få det ut og fram, slik at spillerne får tro på det de driver med. Det klarer nok Kåre, sier «Mini» til Dagbladet.no.

- Blant de viktigste i RBK-garderoben
Både Karl Petter Løken og han beskriver «Bruttern» som en likendes kar, faktisk ikke helt ulik den eneste treneren som ligger over ham på tabellen, Stabæks Jan Jönsson.

- Utad var det kanskje jeg som framsto som den største klovnen i RBK, men i lukkede lag var Kåre minst like livlig. Han er veldig meldingssterk, røper Jakobsen.

- Kåre er en trivelig kar, som alltid har en god replikk på lur. Han var en av de viktigste garderobemenneskene under sin tid i Rosenborg, beskriver Løken.

Men når du lykkes så godt med et lag som før sesongen ble beskrevet som svakt - særlig defensivt - er det sjølsagt ikke nok å være en fin fyr.

- Kåre er blant de i landet som har best kontroll på 4-3-3-formasjonen, fastslår Mini.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Kåre kan vel snart gå på vannet

- Har fått med det beste fra RBK

- Han har fått med seg mye av det beste Rosenborg sto for. Ikke bare når det gjelder tankegang, men også personer. Han har Jan Derek Sørensen til å komme rundt på kant og smarte Runar Berg til å tre ballen gjennom, sier Løken.

I tillegg kommer sjølsagt assistenttrener Bent Inge Johnsen og coach Bjørn Hansen, som begge har bakgrunn fra Lerkendal.

- Det er veldig smart av Ingebrigtsen å hente inn en så rutinert og god sparringpartner som Hansen. Han har god ballast, og det er viktig for å holde flyten. Bjørn er kanskje den beste av alle til å se bak resultatene, påpeker Løken.

- Ved å hente inn Hansen, signaliserte Kåre ydmykhet i forhold til oppgaven. Bjørn er flink til å stille kritiske spørsmål. Han vil dessuten være god å ha når motgangen kommer, sier Bodø-mann Mini, men tillegger:

- Nå er det jo ikke sikkert at de får ordentlig motgang denne sesongen. I verste fall ender de vel midt på tabellen, og det vil bli regnet som bra. Fortsetter det som nå, kan vel Kåre snart gå på vannet, ler Mini.

BRA, BRUTTERN: Kåre Ingebrigtsen (nr. to f.h.) og Jahn Ivar Jakobsen (helt til høyre) feirer her sammen med Lars Bohinen, Frode Grodås og Ronny Johnsen etter VM-kalikkampen mot Polen i 1993. - I lukkede lag var Kåre minst like livlig som meg, sier Mini om Ingebrigtsen i dag. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
BRA, BRUTTERN: Kåre Ingebrigtsen (nr. to f.h.) og Jahn Ivar Jakobsen (helt til høyre) feirer her sammen med Lars Bohinen, Frode Grodås og Ronny Johnsen etter VM-kalikkampen mot Polen i 1993. - I lukkede lag var Kåre minst like livlig som meg, sier Mini om Ingebrigtsen i dag. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer