Kåre Lerum fra Sogndal: Fnyser av kjendisrikingene

SOGNDAL (Dagbladet): Kåre Lerum (62) leker ikke hovedsponsor. I mer enn 20 år har saft- og syltetøymillionæren spyttet millioner inn i fotballunderet Sogndal.

Lerum mener tålmodighet er en dyd og han bare fnyser av kjendisrikingene i Vålerenga.

- Jeg blir forbanna på Vålerenga, utbryter direktøren i Lerum Konserves, Kåre Lerum, som personlig er god for 33 millioner kroner.

62-åringen eier halvparten av saft- og syltetøyfabrikken i Sogndal. Broren Bjarne eier andre halvparten av 500-millionersbutikken.

Klistret til Sogndal

Skjebnefelleskapet mellom bygdas største private arbeidsgiver og bygdens idrettsstolthet har vart siden 1981. Toppserie eller lavere divisjoner: Hovedsponsor Lerum har uansett vært klistret til brystet på de lokale fotballheltene. Tålmodigheten og lojaliteten har gitt god avkastning, mener fabrikkledelsen. Takket være fotballklubben er varemerket Lerum kjent over hele landet. Nylig tegnet Lerum en ny seksmillionerskontrakt med mønsterbruket Sogndal.

- For oss har Sogndal fotball vært gull verd, forteller Kåre Lerum.

Sogndal

Stiftet: 19. februar 1926

Seriemesterskap: Ingen

Cupmesterskap: Ingen

Plassering i fjor: 8

Har:Barnepass på stadion

Mangler: To gode år på rad

- Lerum er helt avgjørende for at klubben kan eksistere, kvitterer trener Torbjørn Glomnes.

Saftige fraspark

Med base i en fjordbygd med 6000 innbyggere, har Lerum fått merke hvor tøft det er å lykkes - både med syltetøy, saft og fotball. Derfor har han ikke særlig sans for fotballinvestorer i Oslo som går av skaftet så snart det butter mot enten sportslig, økonomisk eller begge deler.

- Nei, jeg har ikke sans for det der med at de får inn noen kjendisrikinger så snart de har problemer, sier den folkelige millionæren.

- Jeg blir forbanna. Hadde det vært like mye bråk i Sogndal som i Vålerenga, så er jeg sikker på at vi hadde vært sparket ut av serien. De har for mye makt i Vålerenga, mener saftkokeren.

Til pengefolket i Vålerenga har han følgende melding:

- De kan jo leke seg med pengene sine, men vi skal banke dem likevel. Ha-ha!