GLEDER SEG: Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg møter Real Sociedad torsdag kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
GLEDER SEG: Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg møter Real Sociedad torsdag kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Rosenborg i Europa League

Kåre tente på reaksjon til spansk journalist

- Jeg synes ikke svaret var vanskelig.

Real Sociedad - Rosenborg, torsdag klokka 21.05

SAN SEBASTIAN (Dagbladet): Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen og kaptein Mike Jensen snakket onsdag kveld på en pressekonferanse i San Sebastian. Torsdag møter laget spanske Real Sociedad i den første kampen i Europa League.

Og Ingebrigtsen er offensiv før den forestående begivenheten:

- Vi ønsker å være den ubehagelige klubben som kommer til å ødelegge for de to som er sikre på at de går videre, erklærte han.

Foruten Real Sociedad er Rosenborg i gruppe med Zenit St. Petersburg og Vardar Skopje. Sociedad og Zenit har favorittstempelet.

Godt besøkt pressekonferanse

Presserommet på Estadio Anoeta i San Sebastian var relativt fullt onsdag kveld, også av spanske journalister.

Spesielt én var nysgjerrig på hvordan Rosenborg-treneren så på kampen. Blant annet lurte han på om Ingebrigtsen hadde bestemt seg for laget. Og om «han nigerianeren» skal spille.

PÅ PLASS I SPANIA: Kåre Ingebrigtsen og kaptein Mike Jensen snakket på en pressekonferanse i San Sebastian onsdag kveld. Her flankert av Rosenborgs pressesjef Harald Pedersen (t.v.) og tolken (t.h.).
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
PÅ PLASS I SPANIA: Kåre Ingebrigtsen og kaptein Mike Jensen snakket på en pressekonferanse i San Sebastian onsdag kveld. Her flankert av Rosenborgs pressesjef Harald Pedersen (t.v.) og tolken (t.h.). Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

I sistnevnte tilfelle siktet han til Samuel Adegbenro, den tidligere Viking-spilleren som har vært en sensasjon for Rosenborg i Europa.

- Han er best når han kommer inn, svarte Ingebrigtsen. På podiet oversatte tolken dette som «ingen kommentar». Dette fikk Ingebrigtsen til å utdype:

- Laget er bestemt. Og så er «han nigerianeren» best når han kommer inn. Vi får vente å se til i morgen, om han starter eller ikke.

Ikke fornøyd

Den spanske journalisten slo seg ikke helt til ro med svaret, og mente at han ikke hadde stilt et særlig vanskelig spørsmål. Til dette repliserte Ingebrigtsen:

- Jeg synes ikke svaret var vanskelig heller.

Rosenborg-treneren virket lettere oppgitt. For egen regning skyter vi inn at journalister bør ha lært seg navnet når de spør om spillere på motstanderlaget. Det handler om respekt.

- Brukbart

Real Sociedad har startet serien i Spania med tre seire av tre mulige. De stiller med et naturlig favorittstempel.

- Å vinne tre av tre er brukbart i denne serien. De har vært dyktige og litt heldige, påpeker Ingebrigtsen.

- Men vi må ikke blir skremt av at de har vunnet tre kamper. Vi kommer fra seier mot Strømsgodset vi også, sier Ingebrigtsen og mener selvtilliten i laget er på topp.

Det er ingen tvil om at hele Rosenborg-miljøet er preget av litt lavere skuldre denne gang. Mot Ajax og Celtic var det ufattelig mye som sto på spill. Nå er laget sikret seks kamper i gruppespillet. Her handler det om møysommelig poengplukking.

På spørsmål om hvorfor den tidligere Real Sociedad- og Rosenborg-spilleren Bjørn Tore Kvarme er med på turen, svarte en humoristisk Ingebrigtsen:

- For å vise oss hvor de gode restaurantene ligger.

Grå og gammeldags

Estadio Anoeta har en kapasitet på 32 000 tilskuere. Utenfor kan den virke både grå og gammeldags. Men hjemmefansen vet å støtte laget.

GOD FØLELSE: Estadio Anoeta har en kapasitet på 32 000 tilskuere. Onsdag kveld fikk Kåre Ingebrigtsen og spillerne føling med gressmatta. Til høyre, daglig leder Tove Moe Dyrhaug. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
GOD FØLELSE: Estadio Anoeta har en kapasitet på 32 000 tilskuere. Onsdag kveld fikk Kåre Ingebrigtsen og spillerne føling med gressmatta. Til høyre, daglig leder Tove Moe Dyrhaug. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Sammen med Barcelona er Real Sociedad det eneste laget som har ni poeng i serien og full pott. På den eneste hjemmekampen så langt denne sesongen - mot Villarreal - kom det 19 792 tilskuere.

Toppscorer er Juanmi med tre mål. Fra stallen for øvrig er det verdt å merke seg det tidligere Manchester United-talentet Adnan Januzaj.

- Vi skal være klare til å løpe noe meter. Det blir veldig viktig med andreforsvar. De er gode en mot en, og tekniske gode, sier kaptein Mike Jensen.

- Vi skal være et lag med masse dyktige andreforsvarere i morgen.

God start

Tidligere på dagen onsdag holdt Sociedad-trener Eusebio Sacristán sin pressekonferanse på Estadio Anoeta. Han stresset betydningen av å få en god start i gruppespillet.

- Vi har et stort potensial. Nå får vi testet oss mot gode lag i Europa, sa han.

- Å slå Rosenborg vil være et viktig steg. Vi spiller bare seks kamper. Alle feil kan koste dyrt.

Han slo fast at Rosenborg er et «velorganisert lag» og at ting må gjøres «nøyaktig» for å slå gjestene fra Norge.

GRØNT TEPPE: Det var ikke mange av Rosenborg-spillerne som etterlyste kunstgress under onsdagens trening i San Sebastian. Gressmatta var ganske enkelt strøken. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
GRØNT TEPPE: Det var ikke mange av Rosenborg-spillerne som etterlyste kunstgress under onsdagens trening i San Sebastian. Gressmatta var ganske enkelt strøken. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer