UNNSKYLD: Ungarske Gaal Gyoengyi har et vanskelig navn, men mange har brukt det etter en av de mest åpenbare dommerfeilene på lenge i gårsdagens VM-kamp.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ
UNNSKYLD: Ungarske Gaal Gyoengyi har et vanskelig navn, men mange har brukt det etter en av de mest åpenbare dommerfeilene på lenge i gårsdagens VM-kamp.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZVis mer

Karen Espelund måtte beklage dommerskandalen i VM

Ungarske Gaal Gyoengyi overså tidenes hands.

(Dagbladet): VM-kampen mellom Australia og Ekvatorial-Guinea i Norges gruppe D kunne endt i stor skandale i går, da dommer Gyoengyi Gaal ikke fikk med seg en av tidenes klareste hands inne i afrikanernes straffefelt.

Bruna plukket opp ballen med hendene etter et stolpetreff, og holdt den i et par sekunder, før hun slapp den ned til egen keeper.

De australske spillerne reagerte med vantro da Gaal ikke blåste straffespark, og kort etter utliknet Ekvatorial-Guinea til 1-1.

Til alt hell, får man vel si, endte kampen likevel med Australia-seier 3-2.

Likevel måtte Fifas kampdelegat, norske Karen Espelund, beklage dommertabben etter kampen.

- Vi vet alle at det skjedde noe. Vi har snakket med dommeren. Hun beklager at hun ikke så en så klar hands, sier Espelund, ifølge ESPN.

Australias landslagssjef Tom Sermanni sa etter kampen at han ikke ville kritisere den ungarske dommeren for brøleren.

- Jeg så faktisk ikke situasjonen, men det gjorde alle andre. Vi vil ikke at kampene skal avgjøres på grunn av en enkelt hendelse, men sånt skjer i fotball. Nå overså dommeren denne, og det er sånt som skjer, sier Sermanni.

• Se videoen av hendelsen her!

RIMELIG KLAR: Ekvatorial-Guineas forsvarer Bruna tok tak i ballen og holdt den en stund.Foto: SCANPIX/AP/Frank Augstein
RIMELIG KLAR: Ekvatorial-Guineas forsvarer Bruna tok tak i ballen og holdt den en stund.Foto: SCANPIX/AP/Frank Augstein Vis mer