Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kårer de 20 verste spisskjøpene i Premier League

Ja, det er en nordmann med på lista.

EN OPPTUR: Men målfeiringa etter scoringa mot Arsenal var en av bare to høydepunkt for Andreas Lund i Wimbledon, skriver Daily Mail.
EN OPPTUR: Men målfeiringa etter scoringa mot Arsenal var en av bare to høydepunkt for Andreas Lund i Wimbledon, skriver Daily Mail. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er Deadline Day, og dermed tid for å mimre litt om både innertierne og helbommene i overgangsmarkedet.

Den engelske avisa The Daily Mail har i så måte gjort et dypdykk i spisskjøpene gjennom Premier League-historien, og kåret de tjue verste.

Lista, som du kan se i sin helhet her, er selvsagt en strålende minnebok, selv om den kanskje ikke bringer fram de beste minnene for den eneste nordmannen på lista.

Ikke imponert
Ifølge Daily Mail forsvarer Andreas Lunds overgang fra Molde til Wimbledon en plass langt oppe på lista. Lund, som kostet rundt 25 millioner kroner da han gikk til London-klubben, gikk stort sett skadet mens han var i Wimbledon. Han scoret likevel to mål, mot Arsenal og Chelsea, på sine 11 opptredener for klubben.

- Det eneste positive vi kan si om Lund er at han scoret mot Arsenal og Chelsea. Dessverre var det de eneste målene han scoret i løpet av året hans i Wimbledon. Han klarte, utrolig nok, å få åtte kamper for Norge, der han scoret fire mål, skriver Daily Mail.

Det er kanskje mager trøst for Lund, men han er ikke den eneste skandinaven på lista. Danske Andreas Cornelius, som Ole Gunnar Solskjær akkurat har sendt tilbake til FC København, troner på toppen av lista.

Svenskehelt
Cornelius, som Cardiff betalte åtti millioner for i det forrige overgangsvinduet, og som anslås å ha hatt en kostnad på langt over 100 millioner med lønn og agenthonorarer, fikk to smultringer i kolonnene for antall mål og antall kamper spilt.

- Han hører definitivt til blant de verste spissene som noensinne har beæret Premier League med sitt nærvær, skriver avisa.

Også svenske Martin Dahlin får en plass på den lite flatterende spisslista til avisa. Dahlin, som var en av Sveriges aller største VM-helter da de tok bronse i 1994, fikk det aldri helt til i Blackburn.

- Oppkalt etter Martin Luther King, kom dahlin alltid til å slite med å leve opp til forventningene, skriver avisa.

Sjekk hele lista hos Daily Mail her.

Hele Norges coronakart