Kåret feil vinner på Derby-dagen

- Kan ikke endres, sier Rikstoto-sjefen om målfotoskandalen.

 FEIL VINNER:  Måldommeren på Øvrevoll galoppbane utropte 2 Simrad til vinner. Som målfototet viser, var 10 Mamaloco (bakerst, med skjult nummerdekken) klar vinner. Mebn det er for seint å endre totalisatoresultatet, sier direktør Harald Dørum i spillselskapet Norsk Riksoto. Målfoto: rikstoto.no
FEIL VINNER: Måldommeren på Øvrevoll galoppbane utropte 2 Simrad til vinner. Som målfototet viser, var 10 Mamaloco (bakerst, med skjult nummerdekken) klar vinner. Mebn det er for seint å endre totalisatoresultatet, sier direktør Harald Dørum i spillselskapet Norsk Riksoto. Målfoto: rikstoto.noVis mer

Derby-dagen på Øvrevoll forløp ikke uten dramatikk og rot fra arrangørhold.

I søndagens 8. løp - V64-4 - ble det utløp feil vinner etter målfotogransking, på tross av at den andre hesten i duellen allerede hadde brutt den hvite målstreken med mulen.

 2 Simbad ble utropt som vinner i den fjerde avdelingen i V64-spillet, men målfotoet viser at avgjørelsen er feil. 10 Mamaloca (med skjult nummerdekken) var tydelig først, med nærmere et halvt hestehodes differanse.

Med den feilaktige vinnere 2 Simrad var kupongverdien 114.518 kroner etter den fjerde avdelingen. Ingen spillere fikk seks rette til slutt.

Med førstehesten i V64-4, 10 Mamaloco, hadde kupongverdien vært 94.351 kroner.

- Jeg kan bare beklage, sier Øvrevoll-direktør Hans Petter Eriksen om målfoto-tabben på Øvrevoll.

- Jeg ble gjort oppmerksom på dette av vår totosjef etter Norsk Derby (10. løp, red.anm.). Det er vår målfotograf som har gjort en feil, sier Eriksen.

Etter reglementet vil spillet og resultatet i dette tilfellet bli stående. Altså ingen endring i utbetaling selv om rekkefølgen i løp 8 viser seg å være feil.

Rikstoto-sjefen: - Skandale - En skandale, sier direktør Harald Dørum i spillselskapet Norsk Rikstoto til Trav- og Galopp-Nytt.

Men etter totalisatorreglene kan ikke Rikstoto endre resultatet i forhold til spillerne når en vinner først er oppropt. Og der må Rikstoto stole på arrangøren av sporten, altså Øvrevoll galopp.

Ikke den eneste tabben I søndagens 5. løp ble imidlertid ikke det oppgitte resultatet stående i spillsammenheng: Her ble rekkefølgen oppgitt til 3-11-10, og utbetalingen startet med dette som endelig resultat etter enda en tabbe i sekretariatet.

Resultatet ble imidlertid ganske raskt endret til 3-5-10.

Hestene 11 Master Chef og 5 Dingle View tilhører begge stall Cambre (trener Bent Olsen) og gikk i samme draktfarge. Sistnevnte passerte mål som annenhest.

Også i dette tilfellet dreide det seg om to danske hester.

(NTB/Dagbladet).