Kåret til kjendis i N.Y.

Grete Waitz er en av de fremste idrettsutøvere i New York i det 20. århundre, sier juryen som har kåret de 100 viktigste sportsprofilene i byen fra 1901 til 2000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- En fantastisk ære. Å være norsk, og bli inkludert i dette selskapet, er svært spesielt for meg, sa Grete Waitz til Dagbladet etter at seremonien, og offentliggjøringen av navnene på lista, var over i går.

- Jeg må innrømme at jeg ble svært overrasket over at jeg kom med på lista. Det er så mange store utøvere som har betydd så mye innen sine idretter at jeg ikke har tenkt på meg selv i denne sammenhengen.

Men med ni seire i New York Marathon var juryen ikke i tvil om at Grete Waitz er en av de aller største.

Bare 34 av de 100 på lista er fortsatt i live, og Grete møtte fram til gårsdagens seremoni sammen med baseball legender som Yogi Berra og Lou Carnecca.

Andre navn på lista som mange i Norge vil dra kjensel på er Babe Ruth, Jackie Robinson, Jack Dempsey, Billie Jean King,Joe DiMaggio, Muhammed Ali, John McEnroe og Pele. Pele og Grete Waitz var de eneste utlendingene som ble funnet verdige til en plass på lista.

Begivenheten ble sponset av Chase Manhattan Bank, som stilte limousiner til disposisjon for alle storhetene som var invitert til seremonien.

Men på lista over alle som kom i limousiner sto det utenfor Grete Waitz navn: Foretrekker å gå selv.

<B>BARE TO UTLENDINGER:</B> Grete Waitz og Pelé ble i går kåret blant de 100 viktigste sportsprofilene i New Yorks historie det siste århundret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer