Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kari Aalvik Grimsbø tar landslagspause

Trenger mer overskudd.

LANDSLAGSPAUSE: Kari Aalvik Grimsbø gjør seg indisponibel for landslagsspill. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LANDSLAGSPAUSE: Kari Aalvik Grimsbø gjør seg indisponibel for landslagsspill. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Kari Aalvik Grimsbø gir seg midlertidig på landslaget etter 13 år med flagget på brystet for verdens beste kvinnelandslag i håndball.

Dermed stopper det - i hvert fall i denne omgang - på 173 landskamper for en av verdens beste målvakter.

33-åringen har en solid merittliste å se tilbake på fra landslagsepoken, med blant annet to OL-gull, to VM-gull og fem EM-gull.

- Det er ingen enkel beslutning for meg å takke nei til landslaget nå. Jeg er veldig takknemlig for at jeg i så mange år har hatt muligheten til å spille på verdens beste landslag, og fått ta del i utrolig mange store opplevelser sammen med fantastiske mennesker, sier hun i en pressemelding.

TAKKNEMLIG: Kari Aalvik Grimsbø ser tilbake på 13 års gode minner på landslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TAKKNEMLIG: Kari Aalvik Grimsbø ser tilbake på 13 års gode minner på landslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Toppidrett er krevende både fysisk og mentalt. Å spille for både klubb- og landslag har fungert fint i mange år, men de siste sesongene har behovet for mer restitusjon og fri til å samle overskudd for hode og kropp blitt tydeligere for meg. Det har jeg kommet fram til at jeg nå må ta hensyn til, forklarer hun til Norges Håndballforbunds hjemmeside.

Grimsbø stenger imidlertid ikke alle dører til landslaget og utelukker ikke et comeback på et senere tidspunkt. Men framover vil sisteskansen prioritere klubben, egen helse og familien, for å sørge for at totalbelastningen ikke blir for stor.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson sier i pressemeldingen at han forstår 33-åringens valg, samtidig som han påpeker at Norge «mister en fantastisk målvakt og stor idrettskvinne». Islendingen håper på et landslagscomeback på et senere tidspunkt, hvis Grimsbø får nok overskudd til å mestre både klubb-, landslags- og familiehverdagen.

- Tiden vil vise om det blir overskudd og mulighet for mer landslagsspill på et senere tidspunkt, sier Györ-stjerna.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media