Kari får skryt av ekspertene

Ekspertene skryter av måten Kari Traa har gått ned i vekt på, og gir henne honnør for oppgjøret med slankehysteriet.

-  Det er positivt at hun tilsynelatende har gjort det på en så riktig måte. Hvis endringen hun har gjort er å trene annerledes og å legge om til et sunnere kosthold, er det helt naturlig at hun går ned, og får en mer optimal kroppssammensetning, sier Christine Helle, ernæringsfysiolog i Olympiatoppen.

Stor risiko

Christine Helle er glad for at Traa står opp mot slankehysteriet.

-  Det er fint at hun sier dette. Idrett og slanking hører ikke sammen.

-  Det er alltid en stor risiko for at det skal gå utover formen ved slankekurer, både på kort og lang sikt. Derfor forsøker vi i Olympiatoppen å advare mot uvettig slanking, blant annet ved å fortelle utøverne at de ikke vil ha behov for slankekurer med et sunt og godt kosthold, sier Helle.

Ingen mirakelkur

Jorunn Sundgot Borgen, professor i fysisk aktivitet og helse ved Norges Toppidrettshøgskole og Olympiatoppen: -  Kari Traa hadde aldri gjort dette hvis det ikke ville bedret prestasjonsevnen hennes. Hun har gjort dette på en veldig riktig måte. Hun har kuttet ut mat som ikke er prestasjonsfremmende og endret treningsopplegget, og da er det ganske enkelt å redusere kroppsvekten når en har et så høyt energiforbruk som Kari, sier Sundgot Borgen.

Hun understreker at Traas metode ikke er noen mirakelkur som vil fungere for alle.

Kjenner kroppen

-  Hun er ei voksen jente som er ferdig med alle vekstfaser og hun vet godt hvordan kroppen hennes fungerer. Topputøverne har også et nettverk rundt seg når de bestemmer seg for å gjøre noe slikt. De kan søke hjelp, og vet hvem de skal spørre, sier sier Sundgot Borgen til Dagbladet.

ROSER: <P>Christine Helle
ROSER: Jorun Sundgot Borgen