Kari gir bakken sekser

-  På en skala fra én til ti får denne bakken en sekser. Men innen lørdag er den nok oppe på minst åtte, sier Kari Traa etter ditt første møte med OL-kulene.

SAUZE D\'OULX (Dagbladet): En drøy time holdt Kari på i bakken i går kveld. Nok til å like det hun så.

-  Fin bakke. Men den er litt hard, og det er kortere landinger etter hoppene. Men jeg liker den, og skal nok like den enda bedre før rennet lørdag.

Bli kjent med bakken

-  Jeg skal trene her hver dag og kommer nok til å få god feeling med bakken, sier Kari, som kommer rett fra verdenscupseier i Tsjekkia.

-  Jeg er i bra form, knærne holder til å kjøre ned bakker som denne, og jeg gleder meg til konkurransen, sier hun til Dagbladet etter gjennomkjøringa i går kveld.

Høyere nivå

Kari er en av tre-fire store favoritter til OL-gullet. Men den som tror hun bare kan skli ned å hente det, tar feil.

-  Det er vanskeligere å vinne i år enn det var da Kari vant for fire år siden i Salt Lake City, sier trener Lasse Fahlén.

FØLTE PÅ KULENE: Kari Traa prøvde OL-bakken i går. -  Jeg liker den, og skal nok like den enda bedre før rennet lørdag, sier hun til Dagbladet. Foto: Tormod Brenna
FØLTE PÅ KULENE: Kari Traa prøvde OL-bakken i går. - Jeg liker den, og skal nok like den enda bedre før rennet lørdag, sier hun til Dagbladet. Foto: Tormod Brenna Vis mer

-  Nivået har hevet seg siden den gang. Jeg tror at opptil ti av jentene kan ha potensiale til å vinne, men jeg tror nok det blir en av de fire som har vunnet i verdenscupen så langt i år, sier Fahlén.Og Kari Traa er så desidert ei av jentene med vinnersjans. I går, til dundrende rockemusikk og minst femti japanske fotografer, kjørte hun seg så smått varm i bakken som skal avslutte mesterskapskarrieren hennes.