Kari Mette forsvinner hvis hun vil

Har klausul i Larvik-kontrakten.

(Dagbladet.no): Kari Mette Johansen fikk blanke 10-ere på de fleste avisbørser med respekt for seg selv etter søndagens praktkamp mot Russland. Larvik-vingen scoret ni mål på ni forsøk, og satte dermed et verdig punktum for en fantastisk turnering - hvor hun også havnet på All Star-teamet.

Fra å være en anonym spiller i mengden før EM startet, har hun nå blitt lagt merke til av de beste utenlandske klubbene i Europa.

Men Larvik frykter ikke en eventuell Kari Mette-interesse fra storklubber i Danmark - de hilser den velkommen.

- Vi håper jo at det er interesse for henne og Linn-Kristin (Riegelhuth), det viser bare at vi har gode spillere og gjør noe riktig. Det er bare hyggelig om klubber er interessert, selv om vi selvsagt ønsker å beholde dem. Vi må bare sørge for å ha et så godt totaltilbud at de ønsker å bli i Larvik, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.no.

- Kari Mette har vært i klubben i ni år, så jeg tror hun er noenlunde fornøyd. Vi føler oss som en storklubb, og har kvaliteter som andre klubber ikke har. Riktignok mangler vi litt penger i forhold til de danske klubbene - men sportslig vil utviklingen være like stor her, sier han.

Må være utenlandsk klubb

Samtidig forteller han at kantspilleren har en kontraktsklausul, som gjør at hun selv får avgjøre framtida etter at inneværende sesong er over.

- Hun har kontrakt med oss fram til 2009, men har en klausul i kontrakten som gjør at hun kan bytte klubb etter denne sesongen. Men det må være en utenlandsk klubb, sier Bøhn.

LANDET MED GULLET I GÅR KVELD: Kari Mette Johansen viste stolt fram trofeet, sammen med landslagssjef Marit Breivik (t.v) og Anette Hovind Johansen (t.h). Foto: Scanpix
LANDET MED GULLET I GÅR KVELD: Kari Mette Johansen viste stolt fram trofeet, sammen med landslagssjef Marit Breivik (t.v) og Anette Hovind Johansen (t.h). Foto: Scanpix Vis mer

- Uansett pris?

- Det er noen detaljer i kontrakten som er mellom Kari Mette og Larvik, men vi vil ikke legge hindringer i veien.

Hovedpersonen selv er klar over at mange kan ha fått øynene opp for henne etter prestasjonene i EM, men hevder hun ikke har tenkt så mye på framtida.

- Jeg tenker ikke så mye på den klausulen nå. Jeg forholder meg til kontrakten jeg har med Larvik, og kommer det tilbud fra et annet sted får jeg vurdere det da, sier hun til Dagbladet.no.

- Frister det å dra utenlands?

- Det spørs hvilken klubb det skulle være. Men som sagt har jeg ikke mast så mye med dette nå - jeg har bare konsentrert meg om EM, sier hun.

Scorer mindre i Larvik

Merkelig nok har Kari Mette scoret mye mer for Norge i EM enn hun har gjort i den hjemlige serien med Larvik. Med flagget på brystet har hun scoret 39 mål på åtte kamper - for Larvik viser statistikken 32 mål på 10 kamper.

Kari Mette forsvinner hvis hun vil

Karl Erik Bøhn har imidlertid en logisk forklaring på spriket.

- Det har litt med spillestil å gjøre, men skyldes også at hun deler 50/50 på spilletida med Sara Breistøl på venstrekanten i Larvik. Jeg har to av verdens beste kantspillere, hvis jeg tør kalle noen av spillerne mine det lenger etter kjeften jeg fikk av Kjersti Grini, sier Bøhn med et smil.

- Dessuten dytter vi gjerne ballen litt andre steder hos oss enn ut på kanten. Hos oss lager linjespilleren flere mål enn på landslaget.

Kari Mette Johansen er enig i at landslaget spiller på en annen måte.

- Vi deler mer på tida i Larvik, samtidig som kantene brukes mye mer på landslaget. Jeg vil jo ha mest mulig baller. Det hadde ikke vært meg imot om Kristine Lunde og Gro Hammerseng spilte i Larvik, sier hun.