Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kari Mette i verdensklasse

Men superkampen havnet helt i skyggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GÖTEBORG (Dagbladet.no): I går kveld spilte Kari Mette Johansen kanskje sin beste landskamp noen sinne, da Norge banket Slovenia 43-20.

Hurtigtoget på venstrekanten var rett og slett ustoppelig.

Larvik-spilleren scoret seks før pause, og ga seg ikke før hun hadde nettet ni ganger - på ni skudd.

- Det var en god kamp, sier hun beskjedent.

- Ikke scoret så mange før

Det var selvfølgelig mer enn bare en god kamp.

- Jeg tror ikke jeg har scoret så mange på landslaget før, sier Kari Mette.

Praktkampen hennes havnet likevel helt i skyggen i går kveld. Katja Nybergs EM-exit var det alle snakket om og var opptatt av. Katja røk deler av leddbåndet og er ute i opptil to måneder.

HAVNET I SKYGGEN: Kari Mette Johansen leverte en kjempekamp i EM-åpningen i går kveld. I kveld er det Polen som skal senkes. Foto: Scanpix
HAVNET I SKYGGEN: Kari Mette Johansen leverte en kjempekamp i EM-åpningen i går kveld. I kveld er det Polen som skal senkes. Foto: Scanpix Vis mer

Som planlagt

Det viktigste punktet på oppgavelista til de norske jentene før kampen var å slite ut slovenerne med å løpe, løpe, løpe. Det tok ikke langt tid før kampen i realiteten var over.

Som flere ganger tidligere knuste Norge dem på kontringene.

- Det ser ikke ut som Slovenia lærer?

- De er ikke glad i å løpe hjem. Og du så at de fort ble lei, sier LHK-spilleren til Dagbladet.no.

Kari Mette Johansen var ikke alene om å løpe slovenerne i senk. På motsatt kant fosset også Ragnhild Aamodt fram, og hun puttet seks ganger.

Totalt scoret de norske jentene halvparten av målene på kontringer eller i ankomstspillet. Og hele ni av spillerne scoret kontringsmål.

Norge topper gruppa på målforskjell foran Tyskland, og i kveld venter Polen - som tapte med ti mål mot tyskerne i går kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!