- Kari Mette og Heidi er friske

Godt sykdomsnytt for Norge.

MISTET SVERIGE-KAMPEN: Både Heidi Løke, Kari Mette Johansen og Tine Stange var utslått av magevirus i går, og uaktuelle for spill mot Sverige. Foto: BJØRN LANGSEM
MISTET SVERIGE-KAMPEN: Både Heidi Løke, Kari Mette Johansen og Tine Stange var utslått av magevirus i går, og uaktuelle for spill mot Sverige. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Da Norge gikk på et flaut femmålstap mot Sverige i går kveld, lå Heidi Løke, Kari Mette Johansen og Tine Stange på senga foran tv-en.

De var slått ut av magevirus.

I dag forteller landslagslege Ola Sand at trioen nærmer seg spill igjen.

- Helsa er bra. Kari Mette har vært frisk i halvannet døgn og Heidi har vært frisk i et døgn. Også Tine er mye bedre, sier Sand.

Dermed kan jentene begynne å røre på seg.

- Kari Mette vil trene en rolig økt i dag og Heidi i ettermiddag. De vil være isolert til i morgen, sier Sand.

Klare for kamp Han forteller at for at Løke og Johansen dreier det seg om å spise seg opp etter magetrøbbelet, samt å få i seg væske.

- De er per definisjon friske, de er klare for kamp, sier landslagslegen.

Når det gjelder Stange så har legen ikke besøkt henne på rommet ennå, fordi hun sov 13 timer i natt. Derfor er det usikkert om hun fortsatt sliter med plager.

- Jeg kan si at Tine ikke er med mot Ukraina i morgen, hun er tidligst klar mot Nederland onsdag.

Var savnet Og selv om den norske troppen er bred i kvalitet, trenger Thorir Hergeirsson disse jentene:

• Heidi Løke har vært fremragende i EM og er giftigere framover enn Marit Malm Frafjord. Gårsdagens bursdagsbarn (28) var savnet mot svenskene.

• Kari Mette Johansen har masse rutine. Camilla Herrem måtte spille omtrent hele kampen i går, det er tungt. Norge sleit også med å få brettet ut spillet, kanskje kunne Johansen bidratt til å løse den floken.

• Tine Stange skyter som kanoner spytter granater. Norge spilte seg til altfor få gode sjanser, da kunne distanseskuddet til Stange virkelig kommet til sin rett.

Kan avgjøre selv Norge har fortsatt semifinaleskjebnen i egne hender. Seier i kampene mot Ukraina (tirsdag) og Nederland (onsdag) vil holde.

Men den fantastiske EM-rekka ble brutt i går kveld.

De norske jentene hadde 27 EM-kamper på rad uten tap, og 26 av dem hadde endt med seier.

Svenskene - skandinavias lillesøstre i håndball - sørget for en braklanding i mesterskapet på hjemmebane. Sverige-stjernen Isabelle Gulldén var naturlig nok høyt oppe etter kampen.

- De sa de skulle pisse på oss. Da får du lyst til å klinke til litt ekstra, sa hun til Dagbladet.