Kari Traa har bestemt seg

Kari Traa har bestemt seg. Dette er hennes siste sesong som kulekjører. Kule Kari satser derfor på egen kleskolleksjon i tråd med andre sportsprofiler som Björn Borg, Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang.

Etter OL i 2002 vurderte Kari Traa å slutte med kulekjøring.

-  Hva skal jeg gjøre da tenkte jeg.

Hun legger til:

-  Jeg fortsatte med kulekjøring delvis fordi det var trygt, men også fordi jeg visste jeg hadde mer å gi som kulekjører, sier Traa til Dagbladet.

Hun startet så smått med å forberede et liv uten ski på beina. Hun valgte å begynte med klær i det små.

-  Det hele begynte med en luekolleksjon. Det var ikke de store planene i begynnelsen, men så gikk salget veldig bra og det ballet på seg.

Etter denne sesongen er det slutt for Traa som aktiv kulekjører og hun har da sin nye kleskolleksjon å falle tilbake på.

-  Det hadde vært verre å slutte om jeg ikke hadde noe å gå til. Jeg burde kanskje begynt å studere, men jeg tror jeg kan lære mye av livets skole også.

Ripsene skal slås

31 åringen fra Voss har kjørt hver verdenscup siden sesongen 1995/96. Hun begynner å få lyst til å gjøre andre ting, men er klar over at det blir en overgang.

-  Jeg kommer til å savne miljøet og trene for å bli god.

Satser knallhard

Traa satser imidlertid knallhard om kulekjører i OL-sesongen 2006. Hun har helt klare ambisjoner for mesterskapet i Torino.

-  Jeg har ikke lyst til å dra til OL og gjøre det dårligere enn sist.

Hun legger et stort forventningspress på seg selv. Samtidig minner hun om at det er en grunn til at det heter olympiske leker: -  Meningen er å leke seg litt og ikke være dødsalvorlig hele tida.

Traa ønsker ikke bare å gjøre det bra i OL, for henne er også andre konkurranser viktige. I motsetning til i fjor er Traa nå kjempegira foran sesongen.

-  På grunn av dårlig motivasjon og skade i kneet måtte jeg se 20 år gamle rips slå meg, og det er ikke moro for ei gammel dame, sier veteranen med et godt smil.

Hun legger til:

-  Det skal ikke skje i år. Kneskaden gjorde at jeg fikk lite mengdetrening og hadde for lite niste i sekken. I år har jeg trent mye mer turning og koordinasjon.

Aldersløgn

Det hjelper på stabiliteten i knærne, jeg får mer balanse i kroppen og bedre hopp.

Traa nå er en av veteranene i kulekjøring, men hun likevel ikke den eldste. Dette er hun er veldig fornøyd med.

-  Jeg har funnet ut at både de amerikanske og kanadiske kjørerne lyver på alderen.

Traa pendler for tida mellom Zermatt og Oslo. I Zermatt er det treningssamling, mens det her hjemme er arbeid med kleskolleksjonen.

-  Det blir ei uke på og ei uke av.

Hun jobber mye, men synes ikke det blir for mye.

-  Siden det jeg gjør er så variert går det greit, men det er utrolig deilig å ha en dag fri og ikke ha noen planer.

Når hun ikke kjører på ski eller jobber med kleskolleksjon har hun en fin og avslappende hobby. Hun hekler gjerne babytøy til nieser og nevøer.

  •  Om et år er det kanskje bare tøy som står i hodet på Traa, men først skal det gå ei kule varmt i Torino.
SISTE SJANSE: I år er siste sjanse til å se Kari Traa i luftige svev over kulene i skibakken. Nå forbereder hun et liv uten ski på beina.
SKAL SATSE PÅ KLÆR: Kari Traa er ikke den første sportsutøveren som satser på egen kleskolleksjon. Hun følger sporene til Ulvang og Dæhlie blant annet. De to har tjent gode penger på å selge sportsklær via sine navn.