Kari Traa misset i comebacket

Langt unna pallen.

Kari Traa endte på en 11.-plass da hun gjorde comeback i kuleløypa i VM fredag.

Sammen med Ingrid Berntsen (nummer ti) kvalifiserte hun seg greit til finalen, men der klarte ingen av de norske jentene å hevde seg. Traa leverte to gode hopp, men lyktes ikke i selve kjøringen.

Ingrid Bentsen, som tok en sterk 5.-plass i sesongens siste verdenscuprenn, kjørte meget godt fram til hopp nummer to der hun var uheldig med landingen, og raste nedover i sammendraget. Berntsen og Traa fikk henholdsvis 21,75 og 19,56 poeng.

Paret stiller i lørdagens parallell kulekjøringskonkurranse.

Kristi Richards og verdenscupvinner Jennifer Heil sikret dobbelt canadisk seier med 25,37 og 25,25 poeng. Italienske Deborah Scanzio tok bronsen med 25,12 poeng.

Heller ikke de norske herrene fikk det til å stemme. Beste nordmann, Audun Hammersland, endte på 29.-plass. Espen Rasmussen kom på 33.-plass, mens Vinjar Slåtten og Stian Eriksen endte på 34.- og 41.-plass.

Canadiske Pierre-Alexandre Rousseau vant foran verdenscupvinner Dale Begg-Smith fra Australia og Nathan Roberts fra USA.

(NTB)

11. PLASS: Kari Traa leverte to gode hopp, men var ikke på topp i selve kjøringen. Dermed ble det bare 11. plass i comebacket. Foto: SCANPIX
11. PLASS: Kari Traa leverte to gode hopp, men var ikke på topp i selve kjøringen. Dermed ble det bare 11. plass i comebacket. Foto: SCANPIX Vis mer