Kari Traa skuffet

Kari Traa fikk det ikke til å stemme under verdenscupåpningen i kulekjøring og havnet på en skuffende 6. plass.

Kari Traa innledet verdenscupsesongen i kulekjøring med en 6. plass. En kraftig nedtur var det, men ingen krise.

- I dag hadde jeg en dårlig dag. At det bare ble 6. plass på meg har noe med dagsformen å gjøre. Det er i hvert fall ikke treningsgrunnlaget det er noe galt med, for jeg har stort sett fulgt det opplegget jeg hadde i fjor, sa Kari Traa til NTB etter rennet på isbreen høyt over Tignes.

Gullvinneren fra OL i Salt Lake City sist vinter lå på tredjeplass etter første omgang. Da var hun sånn mellomfornøyd med kjøringen sin.

- I første omgang «safet» jeg litt for mye. Jeg kjørte heller ikke så bra inn mot hoppene, og det gjorde at hoppene ikke satt helt som de skulle. Selve kjøringen min ble vel litt sein og treg, sa Kari i pausen mellom omgangene.

Hun var enig med seg selv om at det bare var å gi mer gass i finaleomgangen, for hun følte hun hadde mer å gå på, men så endte det med at finalen ble en eneste stor miss. Hun falt ned til 6. plass, og det var irriterende, for hun har vunnet åpningsrennet i verdenscupen de tre siste årene. Nå er den tradisjonen brutt.

Verden går videre

- Verden går videre selv etter denne 6. plassen. Jeg kan jo ikke vinne alt, og jeg kan ikke vinne hver gang. Det positive i dag er at jeg prøvde, men jeg fikk ikke tatt ut det jeg er god for.

- Dessuten får jeg en fandenivoldsk innstilling etter renn og plasseringer som dette. Det gjør at jeg kommer til å skjerpe meg ekstra til neste renn i Italia om en uke. Nå gjelder det å ta med seg de positive tingene jeg kan trekke ut av denne åpningen, sa Traa.

Hun slo fast at det er lenge siden hun sist hadde en 6. plass i verdenscupen, og hun sa med et kjempestort smil at det kanskje var det store norske presseoppbudet som gjorde at hun kjørte svakere enn ventet.

- Som regel er det ingen norske pressefolk til stede når jeg kjører. Kanskje dere bare må holde dere unna, fleipet hun.

Bare et menneske

- Kari Traa er bare et menneske hun også, og det går ikke an å forlange at hun skal vinne hver gang, sa trener Lasse Fahlén til NTB etter rennet søndag.

- Hun må kunne ha en dårlig dag hun også, og det var akkurat det hun hadde i dette rennet. Slik jeg vurderer det var hun litt for tung i beina og klarte aldri å komme skikkelig i gang, sa treneren.

- Men dette er ingen krise. Vi må heller se det slik at vi er litt bortskjemte med at Kari som regel vinner det hun stiller opp i. Denne gangen gjorde hun det ikke, og ved siden av at hun selv ikke hadde dagen, begynner nok de andre også å ta inn på forspranget hun har hatt, sa Fahlén.

Og mens seiersseremonien foregikk i målområdet oppe på isbreen, sto Kari Traa og var litt irritert på seg selv.

- Jeg blir både irritert og litt forbannet etter svake renn som dette, men det synes kanskje ikke så godt på meg. Jeg er i hvert fall ikke langsint, så dette rennet og denne plasseringen gjør jeg meg ferdig med i løpet av kvelden. Nå gjelder det å se framover, sa Kari Traa.

<B>SKUFFENDE:</B> Kari Traa endte på en skuffende sjetteplass i sesongens første Worldcup Freestyle renn i franske Tignes søndag.
<B>MEN INGEN KRISE:</B> - I dag hadde jeg en dårlig dag, sier Traa og ser framover.