Kari Traa vant igjen

Til tross for forfrosset stortå: Kari Traa var nok en gang suveren da hun I dag tok sin femte verdenscupseier i kulekjøring.

Foran verdenscupfinalen i Finland ligger hun faktisk an til å vinne verdenscupen totalt for alle disipliner, noe som i så fall vil gi henne en bil i premie. Verdenscupen i kulekjøring individuelt har hun allerede vunnet.

Vossejenta fikk det godt til i en bakke hun tidligere ikke har likt, selv om hun tok OL-bronse der for to år siden. Etter et sikkert løp hadde hun marginene på sin side og seiret fem hundredels poeng foran amerikanske Hanna Hardaway.

Traa seiret på fart og hopp. Poengsummen hennes var 25,25.

Endelig hjem

Etter halvannen måned på reisefot, med renn hver helg, reiser Traa nå hjem. Det er en måned til verdenscupfinalen, og den tiden skal brukes til restitusjon.

- Jeg gleder meg til å komme hjem, sier Traa, som har hatt problemer med en forfrosset stortå.

Hun har hatt en fantastisk sesong med to VM-gull i Whistler, de nevnte fem verdenscupseirene og flere andre topplasseringer. Lørdag ladet hun opp til dagens renn med tredjeplass i parallell kulekjøring, en disiplin hvor det ikke kåres sammenlagtvinner i år.

Kan få hjelp

I verdenscupfinalen 9.-11. mars får de 12 beste i hver disiplin stille. Traa og hopperen Hilde Lid representerer Norge der. Lid kan hjelpe lagvenninnen i kampen om sammenlagtseier, for der leder Traa ett poeng foran hopperen Jacqui Cooper og seks foran hopperen Alla Tsuper.

Det har vært en del sykdom i lagene etter den harde reise- og konkurransebelastningen i det siste. Kornelius Hole var syk med feber i helgen og startet ikke i mennenes renn.

Ingrid Berntsen tok en oppmuntrende 10. plass i dag, mens Stian Overå mislyktes og mistet plass i verdenscupfinalen.

(NTB)