FULL JUBEL: West Indies-kaptein Darren Sammy (venstre) kan bare glise av lagkamerat Chris Gayle som jubler med VM-trofeet etter den dramatiske finaleseieren mot England.Foto: AFP / INDRANIL MUKHERJEE / NTB Scanpix
FULL JUBEL: West Indies-kaptein Darren Sammy (venstre) kan bare glise av lagkamerat Chris Gayle som jubler med VM-trofeet etter den dramatiske finaleseieren mot England.Foto: AFP / INDRANIL MUKHERJEE / NTB ScanpixVis mer

Karibisk cricketmirakel i VM-finalen da England ble slått på dramatisk vis

Avgjort på de fire siste slagene.

Vestindiske øyer ble søndag verdensmester i Twenty20-cricket etter en fantastisk avslutning i finalen mot England.

England var på vei mot det som så ut til å bli en klar og udramatisk seier, men Carlos Braithwaite ville det annerledes. Med fire sekspoengslag på de fire siste ballene snudde han alt på hodet.

Karibia-laget så ut som en klar vinner etter å ha nektet England flere enn 155 poeng i søndagens finale, men det engelske laget leverte utmerket forsvarsspill og så ut til å ha avgjort finalen da Vestindia-lagets antatt beste spillere ble sendt tilbake til garderoben uten å ha oppnådd stort.

De tre første var ute etter å ha scoret bare 11 poeng, etter at Ben Stokes hadde fanget to poleballer. Da så Stokes ut til å bli den store helten.

Noen timer var han i stedet den store syndebukken. Fire ganger på rad ble hans kast slått ut av banen for seks poeng av Carlos Braithwaite, og dermed ble seier vendt til nederlag i noen minutter som blir like traumatiske for engelsk cricket som de blir legendariske for vestindisk cricket.

Det var de seks siste kastene i kampen Stokes skulle avlevere, med 19 poengs ledelse, et forsprang som egentlig skulle vært helt trygt. I stedet scoret Braithwaite 24 poeng på fire baller (totalt 34 på 10).

Den som holdt Karibia-laget inne i finalen var Marlos Samuels, som endte med 85 poeng på 66 kast mens medspillerne ustanselig ble slått ut.

Vestindiske øyer, som i internasjonal idrett er en unik overnasjonal sammenslutning av øystater i Karibia, fullførte med søndagens triumf et fenomenalt hattrick. Tidligere søndag vant kvinnelandslaget VM-finalen mot de tre siste mesterskaps vinner Australia, mens U19-landslaget slo India i sin VM-finale.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram