Karin Elise vil kjøre mot de store rallygutta

Og hun lar seg ikke knekke av fordommer.

(Dagbladet):  - Folk som kjenner meg vet hvordan jeg er. De vet at jeg ikke er noen bimbo, selv om jeg har blondt hår og stiller opp i ALFA (faksimile på bildet), sier rallykjører Karin Elise Fossen.

- Lever bare én gang 22-åringen som jobber som biloppretter i Sandefjord på dagtid, og kjører rally på fritiden, stilte i fjor opp i en reportasje i mannebladet ALFA. Hun skjønner at det kan føre til at mange setter henne i bås. Men det bryr hun seg ikke særlig om.

- Jeg må jo få lov å være jente, selv om jeg har gutteinteresser. Man lever bare én gang. Jeg ser egentlig ikke hva som er så farlig med det, sier Karin Elise Fossen til Dagbladet.

Vokste opp med motorsport Rallykjøreren har vokst opp med en far som kjører bilcross, og en bror som kjører gokart. At også hun skulle bli interessert i motorsport lå i kortene.

Fossen kjørte gokart i ti år, og dragracing i to år, før hun fant ut at hun trengte større utfordringer. Nå er 22-åringen inne i sin andre sesong som rallykjører med sin Renault Clio.

Forrige helg tok hun og kartleser Kristin Brekke en tredjeplass i sin klasse under NM-runden i rally på Finnskogen. Og det er en god start for ei som vil opp og frem.

- Det virker som om ting løsner litt. Jeg har kommet meg inn i sporten, og vist meg frem, og folk har fått sett at jeg faktisk har potensial, sier Fossen.

Vil kjøre WRC Så stor tro har hun på sitt eget rallytalent, at hun har satt seg et hårete mål.

IKKE REDD FORDOMMER: Karin Elise Fossen sier at folk som kjenner henne vet at hun ikke er en bimbo. Foto: Jacques Hvistendahl
IKKE REDD FORDOMMER: Karin Elise Fossen sier at folk som kjenner henne vet at hun ikke er en bimbo. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- Det store målet og drømmen er å få kjøre VM-runder mot de store guttene, Østberg, Solberg og Mikkelsen. Det hadde vært rått, forteller den målbevisste 23-åringen.

For å nå det målet er rallyføreren avhengig av å ha det økonomiske på plass. Bare i år er budsjettet for rallykjøringen på 400.000. Men den tøffe jenta fra Krøderen er sikker på at hun har det som skal til for å nå rallytoppen.

- Jeg mener det. Det er lang vei frem til WRC, men får man de rette midlene og sponsorene, så er alt mulig, sier 22-åringen.

- Ikke noe «pusing» Leder i Bilsportforbundets talentutviklingsprogram, Jakob Matheson Holm, synes det er vanskelig å si noe om hvor langt Karin Elise Fossen kan nå i rallysirkuset.

Men han er full av lovord, og betegner henne som det største talentet på kvinnesiden i rally.

- Hun er ei veldig oppegående jente, som kjører veldig bra. Hun har virkelig trøkk i kjøringen sin. Det er liksom ikke noe «pusing», sier Matheson Holm.

KLAR FOR Å MØTE GUTTA: Rallyfører Karin Elise Fossen vil konkurere med de store gutta. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KLAR FOR Å MØTE GUTTA: Rallyfører Karin Elise Fossen vil konkurere med de store gutta. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer