Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kåringen av årets mål vekker oppsikt: - Forferdelig

Mohammed Salah (26) vant prisen for årets mål i verden. Det er det mange som ikke forstår.

ÅRETS MÅL: Mohammed Salahs scoring mot Everton ble kåret til årets mål. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB Scanpix
ÅRETS MÅL: Mohammed Salahs scoring mot Everton ble kåret til årets mål. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool-stjerna Mohammed Salah var blant favorittene til å stikke av med prisen FIFA Player of the year, men det var Real Madrids playmaker Luka Modric som stakk av med prisen.

Det var første gang på ti år at ikke Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo ble kåret til verdens beste fotballspiller.

Salah, som hadde en meget god debutsesong for Liverpool med 44 scoringer i alle konkurranser, kom imidlertid ikke med på årets lag. Det til tross for at han var blant de tre beste i kåringen av årets spiller (Cristiano Ronaldo var den tredje).

Lionel Messi, som fikk 5. mest stemmer i kåringen av årets spiller, var derimot med på årets lag. Reaksjonene lot ikke overraskende vente på seg i sosiale medier.

Et liknende eksempel fikk vi da Thibaut Courtois ble kåret til årets keeper, men det var David de Gea som fikk plass på årets lag.

Årets mål

Men det toppet seg for mange da Mohammed Salah vant Puskas-prisen for årets flotteste mål. Scoringen som ble trukket fram var mot Everton forrige sesong, hvor Salah dro av to mann og sendte ballen i nærheten av vinkelen.

Flere påpekte at scoringen ikke engang var blant Salahs beste forrige sesong, og en spiller som Gareth Bale, som scoret på brassespark i Champions League-finalen, føler seg nok snurt.

Tidligere Tottenham-spiller mener at Puskas-prisen har mistet troverdigheten etter gårsdagens kåring. Han mener at Bale skulle vunnet prisen og at Salahs scoring ikke engang var den beste i Premier League forrige sesong.

Som Liverpool-spiller James Milner skriver:

«Gratulerer Mohammed Salah, med at din 7. beste scoring fra forrige sesong ble vinner av årets mål.»

Andre mente at Salah fikk prisen som kompenasjon for at han ikke ble med på årets lag.

Får kritikk

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo glimret forøvrig med sitt fravær da prisene ble delt ut i går. Det fikk flere til å se rødt.

- Fraværet av Ronaldo og Messi? Det er mangel på respekt, for spillerne, for FIFA og for fotballverden, sier manageren Fabio Capello til TVE, gjengitt av Goal.

Ronaldo var heller ikke tilstede da UEFA hadde kåringer i august.

- Det er synd. Messi kom på gallaen i fjor og vant ikke. Det er synd hvis det samme skjer med Ronaldo som i UEFA-gallaen. Det er en kåring for alle spillere og det er viktig å være her. Uansett hvem som vinner, sier spissen Diego Forlan.

- Stor ære

Modric, som også leverte et godt VM med Kroatia som kom til finalen, var iallfall en fornøyd mann etter kåringen.

- Det er en stor ære og en vakker følelse å stå her med dette trofeet. Jeg vil takke Cristiano (Ronaldo) og Mohammed (Salah) for en fantastisk sesong. Og jeg er sikker på at du får en ny sjanse i framtiden til å vinne, sa Modric mens han sendte et blikk i retning Salah.

Dagbladet tok en prat med flere fotballeksperter før VM-finalen. Dommen var klar: Modric var den som imponerte mest. De mente også at han måtte tas med i tellingen dersom man skulle kåre de beste midtbanespillerne gjennom tidene.

P.S. Fans står for 25 prosent av vektleggingen av kåringen av årets spiller (begge kjønn) og årets trener (begge kjønn), mens landslagstrenere, landslagskapteiner og utvalgte journalister fra samme nasjon står for 75 prosent. Puskas-prisen bestemmes utelukkende av fans. Her kan du se hva de forskjellige managerne og kapteinene stemte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!