Sjakk-VM i New York

Karjakin kan få konefordel før neste parti mot Magnus

Ektefellen til russeren er tilbake.

EKTEFELLEN TILBAKE: Den russiske utfordreren, Sergej Karjakin (t.v), fikk kona sin, Galiya Karjakina, tilbake til mesterskapsbyen torsdag. Her er han sammen med den regjerende verdensmesteren Magnus Carlsen. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
EKTEFELLEN TILBAKE: Den russiske utfordreren, Sergej Karjakin (t.v), fikk kona sin, Galiya Karjakina, tilbake til mesterskapsbyen torsdag. Her er han sammen med den regjerende verdensmesteren Magnus Carlsen. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Magnus Carlsen (25) og teamet hans jublet høyt og pustet lettet ut etter seieren i det tiende partiet i sjakk-VM i New York seint torsdag kveld. Nå er stillingen sammenlagt 5-5 mot den russiske utfordreren

- Dette var veldig deilig. Nå er han på offensiven før de to siste partiene. Hadde Karjakin vært mer våken, kunne det blitt remis, sier manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Spenning og stress

Både Carlsen og den russiske utfordreren Sergej Karjakin (26) så begge helt utmattede ut etter at maratonpartiet som varte i 6,5 timer. Fortsatt gjenstår minst to partier lørdag og mandag.

Kona til Sergej Karjakin, Galiya Karjakina, var til stede ved begynnelsen av VM. Så dro hun hjem, før hun kom tilbake til New York torsdag. Dermed kan de bruke hviledagen fredag sammen.

- Jeg visste ikke at hun var her. Så bra. Jeg håper jeg får se henne i kveld, sier Karjakin til VG like etter det tiende partiet.

- Hva betyr det at Karjakin får besøk av ektefellen?

- Det er ikke godt å si. Spillerne har mye spenning og stress over lang tid, så hvis han slapper godt av med kona si, kan det være fint for ham, sier Agdestein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer