Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karl Erik Bøhn lå i koma for åtte måneder siden, tirsdag ble han erklært kreftfri

- Jeg har fått livet i gave.

FRISKMELDT: Tidligere denne uka fikk Karl Erik Bøhn gladmeldinga om at kreften har forlatt kroppen hans. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK/NTB Scanpix
FRISKMELDT: Tidligere denne uka fikk Karl Erik Bøhn gladmeldinga om at kreften har forlatt kroppen hans. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I februar fikk den tidligere Larvik-treneren Karl Erik Bøhn konstatert blodkreft. Han ble lagt inn på Rikshospitalet, og lå lange perioder i kunstig koma. 48-åringen svevde mellom liv og død, men tirsdag kom gladmeldingen:

Kreften har endelig forlatt kroppen til Ungarns landslagstrener.

- Jeg fikk beskjed tirsdag kveld om at ryggmargen er fri for kreftceller. Jeg har hatt flaks. Jeg har fått livet i gave, sier Bøhn til VG, som først meldte gladnyheten i går kveld. 

Trener igjen Nå starter oppgaven med å trene kroppen tilbake til den tilstanden han var i før han fikk sjukdommen. Bøhn har takket nei til alle tilbud om rehabiliteringsplasser, av den enkle grunn at han er lei av sjukehus etter over åtte måneder.

- Nå er det slutt å tårer, sutring og selvmedlidenhet. Det er jeg ferdig med. 200-300 helsearbeidere har stått på for at det skal gå bra for meg. Nå skal jeg selv gjøre jobben. Jeg veit det kan ta opp mot ett år før jeg er tilbake for fullt, sier han til VG.

Langt nede Tidligere i uka innrømte 48-åringen overfor TV2 at han har vurdert å ta sitt eget liv i det tyngste periodene.

- Hadde det vært en av og på-knapp den tolvte-trettende oktober, da hadde den nok gått av, men heldigvis så er det ikke det, sa han til kanalen.

Og når han blir helt klar igjen, venter jobben som landslagstrener på ham i Ungarn. Både spillere og forbund har hele tiden uttrykt full støtte til treneren sin.

- Forbund, ledere og spillere kan ikke vente med å få ham tilbake. Hele hans norske system har fungert. Det ga oss bronse i EM, har Istvan Langkauf i Ungarns håndballforbund sagt tidligere.