Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Karl Erik er unik. Selv med en dødsdom, så setter han andre foran seg selv

Vennen Andreas var med da Bøhn fikk dødsdommen.

 VENNER:  Andreas Smeby og Karl Erik Bøhn (t.h) har vært venner en lang tid. i dag var de sammen da Bøhn fikk dødsdommen av legeteamet. Foto: Privat
VENNER: Andreas Smeby og Karl Erik Bøhn (t.h) har vært venner en lang tid. i dag var de sammen da Bøhn fikk dødsdommen av legeteamet. Foto: Privat Vis mer

(Dagbladet): Karl Erik Bøhn fikk i dag den tunge beskjeden. Kreften lar seg ikke helbrede, og 48-åringen er klar over at dette blir hans siste julefeiring.

Vennen Andreas Haugan Smeby har hele tiden stått ved Bøhns side.

Siden tilbakefallet onsdag, har han følt at det var dårlige nyheter i vente.

Dødsdommen - Vi dro sammen inn til Oslo i går, før vi sov på hotell sammen. Jeg sov ikke i natt. Jeg hadde en vond følelse, sier Andreas Haugan Smeby til Dagbladet.

- Legeteamet har gjort absolutt alt de kan. De har prøvd å finne alle mulige løsninger.  For første gang hadde Karl Erik med noen andre inn til legene. Vi satt der en times tid, og han fikk dødsdommen. Tilbakefallet kom for fort. Det er ikke mulig å gjøre den første prosessen en gang til, forteller han åpenhjertig.

- Selv ble jeg veldig urolig onsdag. Han har nesten blitt passet på hvert eneste sekund, men da han fikk beskjed om tilbakefallet, og ikke beskjed om å komme inn på Rikshospitalet før om fem dager (i dag), da ble jeg urolig.

- Karl Erik tenkte det samme, og det pratet vi ikke om før i dag, opplyser Smeby.

- Mye energi Det var i februar i år at han fikk diagnosen myelogen leukemi, eller blodkreft, og siden den gang har han vært igjennom en rekke cellegiftkurer. 27. november fikk Bøhn beskjeden om at han var kreftfri. Onsdag kom tilbakefallet, og Smeby har gradvis merket at kompisen har blitt dårligere.

- Karl Erik har hele tiden boblet over av energi. Fredag spiste vi taco sammen, men de to-tre siste dagene har han blitt merkbart dårligere.

- Det har blitt mange tårer i dag. Karl Erik har ridd av stormen tidligere, og blitt kalt mirakelmann av legene. Vi har trent sammen og han har vært i godt humør.

Kompisen lar seg likevel imponere av hvordan Karl Erik hele tiden setter andre mennesker foran seg selv.

- Karl Erik vil ikke dø. Han tenker på konsekvensene for de han etterlater. Han er en unik mann. Selv når han har fått en dødsdom, så setter han andre mennesker foran seg selv, forteller Smeby.

Åpenhet Bøhn som ledet Ungarns kvinnelandslag til bronsemedalje under EM i fjor, har helt tiden vært åpen om kreftsykdommen. Under årets verdensmesterskap har han jobbet for God Morgen Norge, og da han i dag fikk dødsdommen tok han selv kontakt med VG.

- Karl Erik har tatt det veldig tungt. Han har snakka med mange, og det har vært mange tårer over telefon. Hele tiden har han vært klar på å få det ut. Åpenhet har alltid vært viktig for ham, forteller Smeby.

Han er selv spent på hvordan julen blir, og de vet ikke hvor mange dager han har igjen.

- Han skal prøve å få til en flott julefeiring.

 MED I TRENERTEAMET:  Andreas Smeby (t.h) var med i Bøhns trenerteam under EM i 2012.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MED I TRENERTEAMET: Andreas Smeby (t.h) var med i Bøhns trenerteam under EM i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer