Karl Henry beklager bajas-taklingen

Men nevner ikke offeret med et ord.

ANGRER NÅ: Karl Henry forbannet det røde kortet like etter flyvetaklingen på Jordi Gomez, nå innrømmer han at det nok var greit.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
ANGRER NÅ: Karl Henry forbannet det røde kortet like etter flyvetaklingen på Jordi Gomez, nå innrømmer han at det nok var greit.Foto: SCANPIX/AP/Tim HalesVis mer

||| (Dagbladet): Engelskmennene diskuterer også fair play og spilleroppførsel etter helgas fotball, men ikke på grunn av rumpeklyping og den slags.

I Storbritannia er det to taklinger utført med sinnssykhet i gjerningsøyeblikket som skaper debatt.

I Newcastle sitter Hatem Ben Arfa med brukket legg etter overfallet fra Manchester Citys Nigel de Jong, en takling de Jong senere ble kastet ut av landslagstroppen for.

For Wigans Jordi Gomez gikk det langt bedre enn med Ben Arfa, men det var ikke takler Karl Henrys fortjeneste. Henry sendte spanjolen ut på flytur etter bare elleve minutter, og det var trolig bare Gomez' egen innsats som hindret en alvorlig skade også der.

Likevel reagerte Karl Henry med vantro da han fikk se dommer Lee Masons røde kort.

I dag beklager imidlertid Henry - overfor sine lagkamerater og supportere.

- Etter å ha sett det igjen kan jeg se at taklingen var forferdelig, og jeg innser at det røde kortet var fortjent, sier Wolves-kapteinen til klubbens hjemmesider.

- Jeg har allerede beklaget overfor manageren, TC (assistentmanager Terry Connor) og gutta, men jeg vil også si unnskyld til supporterne, spesielt de som reiste til Wigan. Hadde vi hatt 11 menn på banen, er det ingen tvil om at vi hadde vunnet. Jeg er veldig skuffet, kunne jeg gått tilbake og gjort det igjen, ville jeg holdt meg på beina, sier Henry.

Benbrekker
Noen dager før kampen i Wigan var Karl Henry ute i avisene og beklaget at han brakk beinet til Fulhams Bobby Zamora, men samtidig avviste han at Wolverhampton er et lag som spiller stygt.

- Jeg mener at vi i et par kamper har fått kort vi ikke har fortjent. Vi fikk stempelet som et skittent lag, men det er vi ikke, sa Henry.

Offeret i helga, Jordi Gomez, som riktignok unnslapp uten skade og til slutt avgjorde kampen, får imidlertid ingen unnskyldning.

I stedet beklager Henry at han nå må stå over tre kamper.

- På toppen av alt mister jeg tre viktige kamper. For meg er det en vanskelig situasjon, men jeg er sikker på at gutta kan få et godt resultat mot West Ham, og fortsette derfra, sier han.

Strengere dømming
Samtidig har Arsenal-spiller Samir Nasri tatt til orde for strengere dømming etter det som skjedde med landsmann Hatem Ben Arfa i helga.

- Det som slår meg er dømmingen. Dommeren så Hatem forlate banen med oksygenmaske, likevel straffet han ikke de Jong. Det er dette som må forandres i England, sier Nasri, ifølge nyhetsbyrået PA.

- De Jong har en historie, litt på samme måte som Mark van Bommel. Dommerne bør vite at disse spillerne er stygge taklere. Denne var ikke helt lik som den på Eduardo (da Silva) mot Birmingham, men det var en hard takling fra siden. Noen ganger skjer ulykker, og sånn har det alltid vært på grunn av innsatsnivået, men blir spillerne beskyttet nok i England? Jeg mener nei, sier Arsenal-spilleren.

Hatem Ben Arfa ble operert for brudd i skinnebenet og leggbenet i venstreslegga i går, og det er fortsatt usikkert hvor lenge han blir borte fra fotballen.

STRAFFET AV LANDSLAGET: Nigel de Jong slapp unna kort og frispark i denne situasjonen, Hatem Ben Arfa fikk brudd i leggen. Senere ble de Jong kastet ut av landslagstroppen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
STRAFFET AV LANDSLAGET: Nigel de Jong slapp unna kort og frispark i denne situasjonen, Hatem Ben Arfa fikk brudd i leggen. Senere ble de Jong kastet ut av landslagstroppen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer