Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karl vurderer å legge opp etter tribunehetsen som fikk ham sparket

- Folk kommer til å hetse meg enda mer nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han var kaptein for Northern League-laget Goole Town inntil han mistet hodet fullstendig i hjemmekampen mot Coalville. Etter å ha fått rødt kort, stormet Karl Colley tribunen på jakt etter bortefans som hetset ham på det groveste idet han gikk av banen.

Støtteapparatet i klubben hans forsøkte å holde ham tilbake, men Colley sleit seg løs og fikk blant annet avlevert et slag mot en av hetserne på tribunen.

Halve historien
Videoen av opptrinnet har gått verden rundt, og det syns Colley er pinlig. Derfor vil han nå fortelle sin versjon av saken.

- Den som filmet det begynte å filme halvveis inn i opptrinnet, og da ser det ut som om jeg er en gærning som bare angrep en tilfeldig fan da jeg fikk rødt kort, sier Colley til den engelske avisa The Guardian.

Colley tok sjøl kontakt med The Guardian etter at opptrinnet på Victoria Pleasure Grounds fikk så massiv oppmerksomhet. I den opprinnelige saken het det seg at det bare var én fra bortefansen som skjelte ut Colley fra tribunen.

Det er feil, hevder Colley.

- Det som faktisk skjedde var at mellom tjue og tredve Coalville-fans begynte å gå mot innbytterbenkene mens de ropte «din feite drittsekk» og alt mulig annet, da jeg fikk rødt kort. Da gikk jeg bort til tribunen, stilte meg opp, og spurte dem om noen hadde noe å si da. Jeg var ikke aggressiv da, men da de alle sammen kom mot meg så jeg rødt, sier Colley.

Vet ikke om han fortsetter
Siden Colley nå har fått sparken av Goole Town, står han fritt til å gå til en hvilken som helst annen klubb. Da Eric cantona, på dagen nitten år tidligere, sparket en Crystal Palace-fan på tribunen på Selhurst Park, fikk franskmannen ni måneders utestengelse fra fotballen.

Colley vet ennå ikke hvor lang suspensjon han vil få for sin tribunestorming, men regner med at det kan bli en stund.

Opptrinnet har uansett gjort ham usikker på om han ønsker å fortsett å spille fotball.

- Etter all mediaoppmerksomheten dette har skapt, vil jeg virkelig sette meg selv i en situasjon der jeg for en tusenlapp i uka kommer tilbake til de lavere divisjonene for å få hets fra folk på tribunene? Faktum er at folk kommer til å heste meg enda mer nå. Det er helt utrolig at det var samme dag som Cantona-episoden, men etter det ventet hver eneste fotballfan i landet på å prøve å provosere Cantona. Hvis jeg tjente en million i uka ville jeg bare gjort jobben min, men dette er utenfor ligasystemet med nitti tilhengere på tribunen, sier Colley til avisa.

- Jeg er nødt til å tenke meg godt om før jeg bestemmer meg for hva jeg vil gjørem men ejg vet jo ikke hva fotballforbundet vil gjøre før den tid.

Hele Norges coronakart